sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăLocalPatriarhul Teoctist va fi omagiat în comuna natală

Patriarhul Teoctist va fi omagiat în comuna natală

Oficialii şi locuitorii comunei Stăuceni se pregătesc să-l omagieze pe Patriarhul Teoctist. De la naşterea vrednicului de pomenire, Părintele Patriarh Teoctist, se împlinesc luni, 7 februarie, 107 ani.

Duminică, 6 februarie, începând cu ora 17:00, în Biserica „Naşterea Maicii Domnului”, aflată în satul Victoria, ctitorie a Patriarhului Teoctist, va fi oficiată o slujbă de pomenire de către un sobor de preoţi, în frunte cu părintele protopop Petru Fercal.

Cu această ocazie va fi sfinţită şi icoana Sfintei Cuvioase Parascheva, icoană asemănătoare celei din Catedrala Mitropolitană Iaşi.

Luni, 7 februarie, începând cu ora 10:00, în Tocileni, la Casa Memorială „Teoctist Patriarhul”, va fi oficiată slujba parastasului.

Avem un respect deosebit pentru Patriarhul Teoctist. Având în vedere că este cea mare personalitate a comunei şi una dintre cele mai mari ale judeţului şi ţării, este datoria noastră morală să-i cinstim memoria. Casa Memorială din Tocileni este deschisă pentru vizitatori, fiind inclusă în circuitele de turism ecumenic”, a declarat Cozmin Epuraş, primarul comunei Stăuceni.

Patriarhul Teoctist s-a născut pe 7 februarie 1915, în satul Tocileni – comuna Stăuceni. El a fost al zecelea copil al familiei Dumitru și Marghioala Arăpașu. În anul 1928, Teodor Arăpașu a intrat în mănăstire, fiind numit frate la Mănăstirea Vorona. Preafericitul Părinte Teoctist a fost Patriarhul României timp de 21 ani, în perioada 9 octombrie 1977 – 30 iulie 2007.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
-0.3 ° C
1.6 °
-0.6 °
90 %
0.5kmh
65 %
sâm
1 °
Dum
2 °
lun
0 °
mar
2 °
mie
4 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

„Tradiţii” strămoşeşti la Mileanca. Porţile furate în noaptea de sfântul Andrei au ajuns şi pe stâlpii de electricitate.

EDITORIAL

Gata, a trecut și Ziua Națională. Politicienii au făcut ceea ce știu mai bine, și anume au ieșit din birouri și și-au recitat discursurile...

GÂNDUL ZILEI

O terasă, bunăoară, Definită elegant, E una scoasă afară Din restaurant! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...