vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTBani de la stat pentru cultivatorii de legume. Până când pot fi...

Bani de la stat pentru cultivatorii de legume. Până când pot fi depuse cererile

Direcția Județeană pentru Agricultură (DAJ) Botoșani, a transmis programul de depunere a cererilor pentru ajutorul de minimis aferent culturilor de legume cultivate în spații protejate. Valoarea maximă a subvenției este de 4.000 de euro per beneficiar și urmează să fie acordată în două etape.

Astfel, în ciclul I, statul oferă un ajutor de 3.000 euro/1.000 mp, solicitările putând fi depuse până pe 1 martie, iar în ciclul II suma este de 1.000 euro/1.000 mp, cererile putând fi depuse în perioada 25 iulie – 31 august.

Beneficiarii programului sunt producătorii agricoli, persoane fizice, care dețin atestat de producător valabil pana la 31.12.2022, cei care dețin întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, dar și producătorii agricoli care sunt persoane juridice.

Criterii de eligibilitate

Pentru a fi eligibili, producătorii trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Astfel, aceștia trebuie să dețină o suprafață de minimum 1.000 mp/ciclu de producție, cultivată exclusiv cu tomate în ciclul I, iar în ciclul II cu una dintre culturile de tomate, ardei gras si/sau lung-capia, castraveți, fasole păstăi salata, spanac, ceapa verde; să marcheze suprafața la loc vizibil, cu o placă-indicator inscripționată “Program susținere legume, anul 2022, beneficiar numărul …“ cu dimensiunea minima de 50 cm/70 cm și să obțină producțiile minime corespunzătoare culturii înființate.

„De asemenea, producătorii trebuie să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu legume în spații protejate în anul 2022; să dețină Registrul de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor; să facă dovada obținerii producției minime realizate prin documente justificative și să nu înregistreze obligații fiscale restante la bugetul general consolidat al statului si nu au săvârșit fapte sancționate de legile fiscale, contabile, vamale”, au transmis reprezentanții DAJ.

Producțiile minime prevăzute sunt următoarele :
a) 3.000 kg /1.000 mp – cultura de tomate
b) 2.000 kg/1.000 mp – cultura de ardei gras si/sau lung – capia
c) 4.000 kg/1.000 mp – cultura de castraveți
d) 1.500 kg/1.000 mp – cultura de fasole păstăi
e) 1.000 kg/1.000 mp – cultura de spanac
f) 10.000 plante/1.000 mp – cultura de salata
g) 100.000 bulbi/plante/1.000 mp – cultura de ceapa verde.

Pentru a se înscrie în program, beneficiarii trebuie să depună o cerere-tip, însoțită de mai multe documente. Valorificarea producțiilor de legume obținute din spațiile protejate care atesta comercializarea acestora se face prin bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare, si se depun la DAJ Botoșani astfel: 01 martie – 10 iunie 2022 inclusiv, pentru ciclul I de producție; 15 octombrie – 9 decembrie 2022 inclusiv, ciclul II de producție, au mai transmis reprezentanții DAJ.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.1 ° C
6.1 °
4.3 °
95 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...