spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTBotoșănenii se mobilizează pentru ajutorarea ucrainenilor

Botoșănenii se mobilizează pentru ajutorarea ucrainenilor

Dată fiind situația dramatică în care se află mii de cetățeni ucraineni, mai multe entități românești încearcă să îi ajute. Astfel, la sediul PRO România, care a decis să organizeze la nivel național, județean și local centre de colectare de bunuri pentru refugiați, s-au strâns pături, lucruri de igienă personală, alimente, dar și jucării pentru cei care au venit la Botoșani și care continuă să sosească.

„În prima zi, (nr. sâmbătă) erau tricouri pentru copii, săpunuri, portocale, apă conserve sau pături. Transmitem botoșănenilor care vor de exemplu să aducă haine, să fie noi. Încă nu știm exact până când va fi centrul de colectare deschis, având în vedere că momentan nu se știe când se va încheia situația în care se află vecinii noștri. La sediul Pro România se află în permanență cineva pentru a prelua bunurile primite (…), a declarat Mihaela Huncă, coordonatorul organizaţiei judeţene a PRO România.

Centrul de colectare din municipiul Botoșani este organizat în Sediul PRO România, strada Ion Pillat nr. 9. Programul va continua și mâine, 28 februarie, între orele 11:00 – 15:00 și marți, 1 martie, între 10.00-15.00 „Probabil vom continua și în următoarele zile, miercuri, joi, în funcție de cum decurg lucrurile, vom anunța”, a spus Mihaela Huncă.

„Mamele care vin cu copiii sunt o prioritate”

În următoarele zile, bunurile colectate la centru vor fi duse, potrivit Mihaelei Huncă, la mamele și copiii care stau la Mănăstiri. „Ne vom organiza, iar în momentul în care avem mai multe produse, să umplem o mașină/furgonetă, le vom transporta. Dar le vom duce la persoanele care chiar au nevoie. Ne gândim în primul rând la mamele care vin singure cu copii, ele fiind în număr foarte mare, bărbații fiind nevoiți să rămână în țara lor, după ce s-a dat legea marțială. Astfel, ei sunt prioritari”, a mai spus aceasta.

La sediul USR Botoșani se adună donații din toată țara

Și membrii USR Botoșani au fost deja în vama Siret, apoi au lansat o colectă pentru strângerea de donații în alimente neperisabile, îmbrăcăminte, obiecte de igienă personală şi de strictă necesitate la sediul partidului din Calea Națională nr. 70.

În urma apelului lor, un dealer Vodafone, Roxana Popa Henriss, a donat deja 160 de cartele prepay, care în seara de vineri ajung la refugiații care sunt în vama Siret. Orele între care se pot aduce donații la sediul USR Botoșani sunt 9-13, zilnic. Dealtfel, sediul USR Botoșani va deveni spațiu de depozitare pentru donațiile anunțate deja a fi trimise de celelalte filiale din țară.

Sucevenii oferă cazare și masă

Reprezentanții SMURD sunt deja în vamă la Siret unde împart celor care apă și alimente de primă necesitate celor care vin din Ucraina. Omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi a oferit cazare și masă la hotelurile sale din orașul de reședință al județului vecin.

Și arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a început de joi să ajute refugiații cu obiecte de primă necesitate, oferind în plus și cazare sau masă la mănăstiri și case parohiale pentru cei care nu au alte posibilități de cazare, pe lângă asistența religioasă pentru cei care o solicită.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
96 %
3.6kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...