joi, august 11, 2022
AcasăLocalDotări importante la Colegiul "Mihai Eminescu", în cadrul unui proiect transfrontalier

Dotări importante la Colegiul „Mihai Eminescu”, în cadrul unui proiect transfrontalier

Joi, 24 februarie, a avut loc conferința de diseminare a proiectului ”Innovative teaching and learning through developing of digital competences and implementation of STEM educational” realizat de Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți – Republica Moldova. Al treilea partener în proiect este Asociația de părinți ”C.N.M.E. Botoșani – Copiii noștri minți educate”.

La conferinţa la care au participat elevi, părinți, cadre didactice, directori de instituții de învățământ și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean au fost prezentate realizările din primul stadiu al proiectului, respectiv laboratoare cu tehnologie de ultimă generație, EDULAB.

Grație achizițiilor din proiect, Colegiul „Mihai Eminescu” este singura unitate de învățământ din județ care are toate clasele dotate cu table interactive și videoproiectoare de ultimă generație și printre puținele la nivel național cu aceste echipamente moderne, în toate spațiile școlare. Totodată, Colegiul „Mihai Eminescu” a pus bazele primului laborator de informatică dotat cu echipamente IT ultramoderne și mobilier adecvat.

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” – Bălți a organizat primul laborator de chimie performant.

Grupul țintă din proiect îl constituie elevii – beneficiari direcți ai educației performante. Reforma locală din Colegiul Eminescu se datorează și relației, din ce în ce mai dinamică și complexă, dintre educație și tehnologie, iar școala este datoare să pregătească în acest fel forță de muncă de înaltă calificare pentru un profil nou de angajat, bine pregătit și adaptat la standardele actuale. Mulțumim celor care au participat la activitatea noastră de diseminare, mulțumim echipei de proiect pentru implicare, determinare și colaborare”, a declarat profesorul Cristina Chiriac, directorul Colegiului Național „Mihai Eminescu”.

Potrivit oficialului, au fost achiziționate table interactive, softuri educaționale, videoproiectoare moderne, table albe, calculatoare atât pentru elevii botoșăneni, cât și pentru cei moldoveni.

Asociația de părinți ”C.N.M.E. Botoșani– Copiii noștri minți educate” a efectuat toți pașii de promovare a proiectului şi a realizat site-ul proiectului: cnme.ro.

Mă bucur mult că am ajuns la partea cea mai frumoasă a proiectului și anume diseminarea rezultatelor de etapă a implementării acestuia, dar mai ales beneficiile așteptate de toți cei implicați – elevi, profesori, antreprenori, mediu de afaceri și piața muncii”, a declarat Cristina Bahrin – Asociația de părinți ”C.N.M.E. Botoșani– Copiii noștri minți educate”

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17 ° C
17.6 °
15 °
92 %
3.1kmh
9 %
joi
25 °
vin
28 °
sâm
27 °
Dum
28 °
lun
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La meciul cu Farul, pe tabelă VAR-ul a funcționat ireproșabil.

EDITORIAL

Recenta hotărâre a Consiliului Local prin care sediul organizației municipale a PNL din Aleea Maxim Gorki nr. 2 a trecut sub tutela Primăriei ne-a...

EPIGRAMA ZILEI

Ce-ți pasă ție, chip de mut Dac-oi fi eu sau altul? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...