spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTSituaţie blocată pentru reabilitarea teatrului

Situaţie blocată pentru reabilitarea teatrului

Conducerea primăriei nu a primit încă nici un răspuns de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor în privinţa licitaţiei pentru reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu”. După ce licitaţia s-a încheiat fără stabilirea unui câştigător, asocierea de firme Conest & Otis Star Grup Iași a depus contestaţie la CNSC.

„Nu am primit încă niciun răspuns. Am trimis punctul nostru de vedere, așa cum prevăd procedurile. În momentul în care există o decizie, aceasta ne va fi comunicată. Termenul este de 20 de zile de la momentul înaintării documentelor. Poate veni un răspuns și mai devreme. În același timp, CNSC poate prelungi acest termen, în funcție de gradul de încărcare pe care îl au în soluționarea contestațiilor, dar dacă o va face, vom ști acest lucru”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, între timp a fost revizuit şi devizul general de lucrări. „Așteptăm să se termine contestația de la CNSC, care se poate termina într-un mod favorabil pentru a desemna un câștigător sau nu. Apoi este și posibilitatea ca asocierea de firme care a depus contestaţia să se adreseze instanţei”, a adăugat Cosmin Andrei.

La licitaţie au participat trei asocieri de firme

În august 2021, Cosmin Andrei a anunţat că trei asocieri de firme, cu mulţi subcontractanţi, în total 21 de firme, au depus oferte la licitaţia vizând continuarea lucrărilor la teatru. Cele trei asocieri de firme sunt: Conest – Otis Star Grup Iaşi; D&D Construct Botoșani – Aedificium Projektentwicklung Cluj Napoca; Sud Est Construct Bucureşti – Romconstruct Holding Grup Bucureşti – IGV Construct & Consulting Bucureşti – Low Consulting M&A Botoşani – Meşteri Pricepuţi Jilava. Valoarea estimată a acestui contract este de 33.599.086,92 de lei.

Pe 18 februarie 2022, edilul primarul Cosmin Andrei a declarat că Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, instituţie care a supervizat licitaţia, a dat un aviz conform condiţionat. Chiar şi înainte de acest aviz, ANAP a transmis unele recomandări de care comisia nu a ţinut cont şi a declarat un câştigător. În cele din urmă, comisia de organizare a licitaţiei a trebuit să declare toate cele trei oferte ca fiind neeligibile pentru această lucrare.

În condiţiile în care CNSC nu va da câştig de cauză asocierii de firme care a depus contestaţie, municipalitatea va trebui să organizeze o nouă licitaţie. Primarul susţine că procedura se va derula fără probleme, în condiţiile în care firmele care vor dori să participe sunt familiarizate deja cu documentaţia.

A doua finanţare europeană pentru Teatrul „Mihai Eminescu”

Municipalitatea dispune de cinci milioane de euro, pentru repunerea în valoare a Teatrului „Mihai Eminescu”. Diferenţa de până la valoarea totală a investiţiei, va fi asigurată de către primărie, prin contractarea unui credit. Prin hotărârile votate în deliberativul local, municipalitatea şi-a luat angajamentul de a acoperi aceste costuri.

Aceasta este a doua finanţare europeană, prima, tot de cinci milioane de euro, fiind obţinută în exerciţiul financiar 2007 – 2013. Lucrările la Teatrul „Mihai Eminescu” au început în august 2014, însă au fost oprite în 2015. Atunci s-a anunţat că sunt necesare necesare lucrări suplimentare de consolidare şi nici un oficial din primărie nu a avcut curajul să-şi asume costul acestora, estimat atunci la un milion de euro. La 31 decembrie 2015, dată la care investiţia trebuia finalizată, lucrările ajunseseră la un stadiu de doar 20%.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
96 %
3.6kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...