spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTAsociaţia condusă de Daniel Câşlariu continuă să-i ajute pe refugiaţi

Asociaţia condusă de Daniel Câşlariu continuă să-i ajute pe refugiaţi

După ce timp de nouă zile s-a aflat în prima linie, în Vama Stânca, pentru a-i ajuta pe refugiaţii ucraineni, Daniel Câşlariu şi voluntarii din Asociaţia „Grup Civic” Botoşani continuă să fie în slujba celor care au mare nevoie de ajutor, după ce au fugit din calea războiului.

Continuăm să unim oamenii cu suflet mare care cred în puterea faptelor bune. Continuăm să-i ajutăm pe cei care fug de ororile războiului şi să le oferim cele necesare şi măcar o rază de speranţă că se vor putea cândva întoarce în ţara lor şi la casele lor”, a declarat Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani.

El a anunţat că ieri a dus produse de igienă la Fundaţia „Hand of Help”, fundaţie care a asigurat cazare pentru persoane venite din Ucraina. Aceleaşi produse au fost donate şi Asociaţiei Creştine Botoşani iar la Vama Rădăuţi Prut au fost trimise dulciuri şi produse de igienă.

Ziua a continuat cu deplasarea în judeţ cu trei dube încărcate cu diferite produse.

„Prima oprire a fost la Săveni, cu produse trimise special din Belgia, pături, alimente, produse de igienă, pampers şi altele. Am rămas profund impresionat de modul în care se implică primarul Relu Târzioru în gestionarea problemelor refugiaţilor cazaţi în oraş. Are mare grijă de persoanele cazate în centre şi unor persoane le-a găsit  loc de muncă. Este un primar cu suflet mare şi mă bucur că în tot demersul nostru umanitar găsim oficiali care nu rămân indiferenţi la suferinţele semenilor”, a mai spus Daniel.

„Nici un efort nu este prea mare atunci când există mulţumirea că am putut fi de folos unor mame şi unor copii care s-au trezit în vâltoarea războiului”

În traseul de luni a urmat comuna Avrămeni, la centrul amenajat în căminul cultural, acolo unde au fost duse produse de igienă şi pături, şi alimente. A treia oprire a fost la Manoleasa, asociaţia donând  alimente, pături, produse de igienă.

Cu o altă dubă am ajuns în Republica Moldova, unde am dus voluntarilor alimente şi produse de igienă. La întoarcere în ţară, deşi nu aveam scaune în dubă, am luat cu noi 11 ucraineni cu copii. I-am trecut vama şi i-am adus în Botoşani. Am fost pe drumuri peste 12 ore, dar încercăm să ne ţinem tari ca să putem ajuta în continuare. Nici un efort nu este prea mare atunci când există mulţumirea că am putut fi de folos unor mame şi unor copii care s-au trezit în vâltoarea războiului. Vă mulţumesc din suflet pentru tot ajutorul! Vă rog să ne fiţi în continuare alături! Dumnezeu să vă răsplătească pentru toate faptele bune!”, a mai transmis Daniel Câşlariu.

Persoanele care doresc să sprijine financiar demersul umanitar al Asociaţiei „Grup Civic” au la dispoziţie următoarele conturi:

RO03BTRLRONCRT0530156401 (lei)

RO50BTRLEURCRT0530156401 (euro)

RO08BTRLGBPCRT0530156401 (lire sterline)

RO54BTRLUSDCRT0530156401 (dolari americani).

Codul Swift BTRLRO22.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.6 ° C
13.2 °
11.6 °
59 %
4.6kmh
96 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...