luni, iunie 17, 2024
AcasăLocal BTOCPI asigură gratuit lucrări de carte funciară pentru cetățeni

OCPI asigură gratuit lucrări de carte funciară pentru cetățeni

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoșani a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 75 de unități administrativ-teritoriale (UAT) dintre cele 78 eligibile din județul Botoșani.

Suma totală alocată pentru înscrierea proprietăților din județul Botoșani în evidențele de cadastru și carte funciară, în anul 2022, este de 11.498.732 de lei, iar lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a opta etapă de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF).

Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Botoșani.

„Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care semnează contracte de finanțare cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Botoșani este necesar să încheie contracte cu prestatorii de servicii, în termen de 60 de zile de la încheierea contractului de finanțare. ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate”, potrivit unui comunicat emis de OCPI.

În prezent, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, la nivelul județului Botoșani, au fost finalizate lucrări de cadastrare a proprietăților în 172 sectoare cadastrale, pentru care au fost emise 26.678 cărți funciare, cu suprafața totală de 21.216,88 ha, a mai adăugat sursa citată.

Totodată la nivel de întreg unitate administrativ teritorială, sunt în desfășurare lucrări de cadastru sistematic, cu finanțare prin Programul Operațional Regional, în comunele Mihai Eminescu și Vlădeni.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Potrivit OCPI, programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.7 ° C
17.7 °
15.6 °
92 %
1.2kmh
5 %
lun
27 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
25 °
vin
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici nu știi, la vremea asta, și îți dai seama abia când te întorci la mașină că e vremea culesului.

EDITORIAL

Aproape sigur, în istoria locurilor în care ne ducem existențele, Valeriu Iftime nu va rămâne ca nabab, afacerist de frunte sau ca profesionist desăvârșit...

EPIGRAMA ZILEI

Pleacă ăștia, nu-i problemă Însă eu am o dilemă : Oare ăia care vin Or să fure mai puțin? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...