spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTConcurs cu repetiţie pentru şefia Filarmonicii „George Enescu”

Concurs cu repetiţie pentru şefia Filarmonicii „George Enescu”

Concursul pentru şefia Filarmonicii „George Enescu” din Botoşani va fi reluat. Astfel, în şedinţa din 30 martie, consilierii municipali vor dezbate două proiecte, unul este referitor la stabilirea calendarului pentru un nou concurs pentru ocuparea funcţiei de director, la care se adaugă proiectul vizând numirea reprezentanţilor Consiliului Municipal în comisia de evaluare, respectiv comisia de soluţionare a contestaţiilor.

În fiecare comisie sunt trei membri, câte un reprezentant al Consiliului Local şi câte doi specialişti în domeniu. Reprezentanţii CL vor fi stabiliţi prin vot în deliberativul local, iar specialiştii în domeniu, prin dispoziţie a primarului Cosmin Andrei.

Interviul nu ar fi fost înregistrat 

La primul concurs organizat de municipalitate a fost declarat câştigător Mirel Manea, numai că, celălalt candidat, Raul Chiş, a depus contestaţie, care a fost admisă. Comisia de soluţionare a contestaţiilor a decis că se impune reluarea concursului.

Reprezentanţii municipalităţii nu spun, însă, şi care sunt motivele pentru care a fost admisă această contestaţie. În momentul în care li s-a cerut un punct de vedere, aceştia au spus că membrii comisiei care au analizat situaţia au semnat un contract de confidențialitate care nu le permită să ofere detalii. Interesant este faptul că unele surse, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, spun că procedura va fi reluată deoarece unul dintre membrii comisiei de concurs a omis să apese pe butonul de înregistrare la proba de interviu. Având în vedere că, potrivit legii, este obligatoriu ca aceste proceduri să fie filmate, pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, concursul va fi reluat.

Proiectele de management trebuie depuse până pe 6 mai

Astfel, potrivit noului calendar, 11 aprilie 2022 este data limită pentru aducerea la cunoştinţa publică a condiţiilor de participare la concurs. Până pe 6 mai trebuie depuse proiectele de management. Selecţia dosarelor este programată pentru perioada 9 – 12 mai, pentru ca în perioada 13 – 26 mai să aibă loc analiza proiectelor de management. În perioada 27 mai – 6 iunie, candidaţii vor susţine proiectele de management, în cadrul unui interviu înregistrat audio video.

În termen de 24 de ore de la încheierea interviului, rezultatele vor fi aduse la cunoştinţă candidaţilor şi la cunoştinţa publică. Eventualele contestaţii pot fi depuse în termen de maxim cinci zile lucrătoare de la anunţarea rezultatelor. Rezultatele finale vor fi afişate în termen de 24 de ore de la data soluţionării contestaţiilor.

Doi candidaţi la primul concurs

Primul concurs a avut loc în perioada 25-27 ianuarie şi a constat în prezentarea proiectelor de management şi un interviu. În urma probelor Mirel Manea a obţinut media 9,47, iar Raul Chiș 8,73.

Mirel Manea a declarat că se va înscrie şi la cel de-al doilea concurs. „Concursul va avea loc în perioada imediat următoare, cât de repede posibil. Acestea sunt regulile concursului, țin foarte mult să le respect și negreșit decizia autorităților de reluare a concursului. Așadar, voi participa din nou… mai mult decât atât nu am ce sa va spun”, a spus Mirel Manea.

La rândul său şi Raul Chiş a spus că se va înscrie din nou în cursa pentru şefia Filarmonicii.

Fostul director al instituţiei a fost demis

Acesta nu este primul scandal în care este implicată instituţia aflată în subordinea Primăriei Botoşani. Astfel, anul trecut, fostul director al Filarmonicii „George Enescu”, Mihai Sârbu, a fost demis după ce a obţinut la evaluare nota 6,75. Pentru a ocupa fotoliul de director acesta trebuia să obţină minim 7. În locul acestuia la conducere a fost numit, de către primarul Cosmin Andrei, cu titlu interimar Raul Chiş.

În vară Mihai Sârbu a contestat rezultatul, însă nu a avut câştig de cauză. „A fost o evaluare între ghilimele, o făcătură, nu o evaluare. Nu s-a respectat nimic. Eu doream să duc mandatul până în decembrie. Este joc politic, însă o să aibă nişte surprize mari. Nu e nicio problemă, nu s-a terminat lumea, eu sunt bine, nu am nicio problemă. Nu înţeleg de ce au dorit cu tot dinadinsul să nu mai aştepte câteva luni. Asta nu am înţeles. Vor să arate cine sunt şefii”, a spus atunci Mihai Sârbu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
94 %
2.7kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...