spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTParticipare botoşăneană într-un program de promovare a voluntariatului

Participare botoşăneană într-un program de promovare a voluntariatului

Pe 23 martie, Radu Căjvăneanu, vicepreședinte executiv al Asociației pentru Protecția Consumatorilor (APC) Botoșani, a participat la prima videoconferință cu promotorii selectați în programul „Promotorii Voluntariarului – ediţia a III-a 2022”. Programul este propus și  coordonat de Secretariatul General al Guvernului României (SGG).

Pe lângă cele 14 organizații neguvernamentale din România selectate în urma unui concurs de aplicații au luat parte reprezentanți ai Ministerului Educației și ai celor 4 structuri asociative partenere (Asociația orașelor din România (AOR), Asociația comunelor din România (ACOR), Asociația municipiilor din România (AMR) și Uniunea Națională a consiliilor Județene din România (UNCJR).

Organizațiile neguvernamentale din județul Botoșani cu interes în domeniu sunt invitate să participe la program urmând a se adresa APC Botoșani în calitate de promotor pe adresa apcbotosani@yahoo.fr sau raducaj@gmail.com”, a transmis Radu Căjvăneanu.

Activități pentru acest an

În cadrul întâlnirii a fost adoptat un calendar preliminar de activități pentru anul 2022, printre care:

  • organizarea unei videoconferințe cu promotorii din program și organizațiile neguvernamentale invitate de aceștia  cu inspectoratele școlare în vederea stabilirii unor parteneriate și a unor teme de prezentare pentru sesiunile de informare a elevilor din școli: ( De ce să fii voluntar, rolul coordonatorului de Voluntari, Ce înseamnă managementul voluntarilor etc).
  • desemnarea unui grup de voluntari care vor fi recomandați de promotorii anului 2022 în vederea prezentării către elevi a tematicilor din școli, inclusiv modele de bună practică.
  • diseminarea propunerilor privind temele de prezentare în școli agreate de către toți partenerii programului, inspectorate școlare, alte instituții publice partenere, organizații neguvernamentale și partenerii din program (Aprilie 2022).
  • desfășurarea de către grupul de voluntari a unor sesiuni de transmitere de informații în școli pentru elevii claselor gimnaziale și liceale privind rolul voluntarului în societate, astfel încât, prin aceste sesiuni de informare, elevii să învețe: Ce înseamnă să fii altruist, generos, să ai spirit civic, să fii implicat.
  • organizarea unor video conferințe sau întâlniri directe între reprezentanții Secretariatului General al Guvernului și promotorii desemnați și invitații acestora și autoritățile publice locale pentru discutarea unor posibile parteneriate / grupuri de lucru pentru redactarea și actualizarea capitolului destinat voluntariatului în strategiile de dezvoltare locale.
  • întocmirea unui chestionar online destinat autorităților publice locale unde vor fi completate aspecte care să permită aprecierea gradului de conformare cu prevederile legale în vigoare din domeniul voluntariatului. Analiza va fi organizată la nivelul Consiliilor Județene și primăriilor de municipii cu privire la existența capitolului dedicat voluntariatului din strategiile de dezvoltare locale adoptate.

În cadrul videoconferinței, Radu Căjvăneanu a luat cuvântul și a propus modelul unor activități europene  precum și unele activități de  colaborare între participanți în domeniul informaticii, respectiv al ajutorării refugiaților din Ucraina.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
15.6 ° C
17 °
15 °
48 %
2.5kmh
46 %
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...