spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTBebeluşul abandonat la mănăstire va fi preluat de părinţii mamei (video)

Bebeluşul abandonat la mănăstire va fi preluat de părinţii mamei (video)

Mama care, sâmbătă după-amiază, şi-a abandonat bebeluşul, de nici două săptămâni, la o mănăstire, a fost găsită de poliţişti. Tânăra are 24 de ani şi este din Broscăuţi, iar fetiţa, pe care a lăsat-o în pridvorul bisericii de la Mănăstirea Gorovei, este primul său copil. Femeia a născut la Suceava şi, potrivit unor surse, ar proveni dintr-o familie bună. Aceasta nu a putut explica gestul făcut sâmbătă.

„În urma verificărilor efectuate de către poliţişti a fost stabilită identitatea persoanei care ar fi abandonat bebeluşul în faţa unui lăcaş de cult. Este vorba despre o tânără de 24 de ani, din judeţul Botoşani. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de abandon de familie urmând să stabilim cu exactitate împrejurările în care s-ar fi produs această faptă”, a declarat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Reprezentanţii DGASPC s-au autosesizat

În urma mediatizării cazului reprezentanţii DGASPC s-au autosesizat. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, care au demarat la rândul lor o anchetă, bebeluşul va fi preluat de bunicii materni.

„Urmare a evaluării iniţiale pe care am realizat-o în colaborare cu reprezentanţii autorităţilor locale din comuna unde locuiesc bunicii materni şi cu asistentul social din cadrul spitalului, în care se află în momentul de faţă bebeluşul, am constatat că bunicii materni au condiţii material financiare şi disponibilitate emoţională pentru a se ocupa de creşterea, îngrijirea şi educarea acestui bebeluş şi de a o susţine emoţional pe mama acestuia în sistemul familial al bunicilor materni.

În momentul de faţă copilul şi mama se află în cadrul Spitalului Municipal Dorohoi. Urmare a recomandării pe care am facut-o colegei noastre asistent social din acest spital, mămica este evaluată în momentul de faţă de către o echipă de specialişti constituită din medic psihiatru, psiholog, asistent social şi ceilalţi specialişti din cadrul spitalului pentru a se constata dacă mama poate fi internată alături de bebeluş în acest moment, până la realizarea evaluării mai complexe a cazului şi până când va putea fi preluat copilul în mediul familial al bunicilor materni”, a declarat Felicia Mihai, sef Serviciu Interventie Specială pentru copil şi familie.

Copilul a fost găsit de preoţi 

Bebeluşa, care a fost lăsată într-o geantă, a fost găsită de unul dintre preoţii de la mănăstire. Acesta l-a anunţat imediat pe stareţul mănăstirii.

„Persoana respectivă avea o geantă pe care a lăsat-o acolo unde s-a închinat. Apoi a venit la mine la pangar și mi-a spus că se simte deznădăjduită, că a fost căsătorită, bărbatul a plecat cu o fată de 23 de ani. A spus că a mai fost la preoți ortodocși de prin Belgia și că au sfătuit-o să lupte pentru familie, chiar dacă nu erau căsătoriți religios. (…) Nici n-am dat importanță la geantă. Ea a lăsat-o chiar la intrare, unde este crucea Mântuitorului”, a povestit unul dintre călugării de la Mănăstirea Gorovei. Femeia a lăsat şi un bilet în geanta în care era micuţa, în care spune că o iubeşte şi că îi pare rău.

Bebeluşul a fost luat de către stareţul mănăstirii, cu tot cu geanta, şi pus într-o maşină, pentru a fi dus spre Dorohoi. Preotul a sunat în acelaşi timp la 112, solicitând ajutorul cadrelor medicale de la Ambulanţă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.5 ° C
9.6 °
9.3 °
85 %
3.4kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...