luni, iunie 5, 2023
AcasăLocalBebeluș abandonat într-o mănăstire (video)

Bebeluș abandonat într-o mănăstire (video)

Descoperire şocantă, sâmbătă după-amiază, la una dintre cele mai importante mănăstiri din nordul judeţului. O fetiţă de nici două săptămâni a fost abandonată de propria mamă în pridvorul bisericii de la Mănăstirea Gorovei.

Totul s-a petrecut sâmbătă după-amiază. Puţin după ora patru, bebeluşa a fost găsită de unul dintre preoţi. Acesta l-a anunţat imediat pe stareţul mănăstirii. „A venit o femeie mai bătrână şi mi-a zis să-i fac o rugăciune. I-am făcut rugăciunea, apoi a plecat și a venit și persoana asta. Persoana respectivă avea o geantă pe care a lăsat-o acolo unde s-a închinat. Apoi a venit la mine la pangar și mi-a spus că se simte deznădăjduită, că a fost căsătorită, bărbatul a plecat cu o fată de 23 de ani. A spus că a mai fost la preoți ortodocși de prin Belgia și că au sfătuit-o să lupte pentru familie, chiar dacă nu erau căsătoriți religios. (…) Nici n-am dat importanță la geantă. Ea a lăsat-o chiar la intrare, unde este crucea Mântuitorului”, a povestit unul dintre călugării de la Mănăstirea Gorovei. Femeia a lăsat şi un bilet în geanta în care era micuţa, în care spune că o iubeşte şi că îi pare rău.

Bebeluşul a fost luat de către stareţul mănăstirii, cu tot cu geanta, şi pus într-o maşină, pentru a fi dus spre Dorohoi. Preotul a sunat în acelaşi timp la 112, solicitând ajutorul cadrelor medicale de la Ambulanţă.

“Un echipaj medical a preluat copilul de pe traseu. Era stabil din punct de vedere hemodinamic şi cu parametri fizici buni. A fost transportat la Spitalul Dorohoi”, a precizat un reprezentant al SJA Botoșani.

Micuţa a ajuns în grija medicilor pediatri de la Spitalul Dorohoi, aceasta fiind deja hrănită şi internată. „Acest copil s-a prezentat cu ambulanța la secția de pediatrie a Spitalului Municipal Dorohoi la ora 16:40, un nou-născut de 2.500 grame, cu stare generală bună. Are constante biologice bune, a fost deja alimentat, este sub supraveghere medicală”, a declarat medicul primar Valerian Andrieș (foto), managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

La sosirea echipajului de poliţie care a demarat ancheta bebeluşa deja dormea liniştită în noul ei pătuţ. Oamenii legii au luat imaginile de pe camerele de supraveghere de la mănăstire, urmând să o identifice pe mama copilului, care va fi cercetată penal.

“În continuare se efectuează cercetări pentru identificarea persoanei care a abandonat bebelușul și s-a deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de abandon de familie”, a declarat agent principal Delia Nenișcu (foto), purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

play-sharp-fill
play-sharp-fill
play-sharp-fill
play-sharp-fill
play-sharp-fill
play-sharp-fill
play-sharp-fill

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
26.6 ° C
26.6 °
25.1 °
50 %
5.8kmh
27 %
lun
23 °
mar
23 °
mie
20 °
joi
24 °
vin
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și-au dat seama cam târziu profesorii, dar mai bine mai târziu decât niciodată.

EDITORIAL

Săptămâna trecută șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș, a demisionat intempestiv, prevenind o demitere cu scandal. Premierul Ciucă și aliatul său...

EPIGRAMA ZILEI

Când tinerețea e pe ducă Și ne e groază-ntr-adevăr, Nu mai avem părul măciucă Ci doar ... măciuca, păr! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...