miercuri, martie 29, 2023
AcasăLocalSpectacol de divertisment muzical pop simfonic, la Filarmonică

Spectacol de divertisment muzical pop simfonic, la Filarmonică

Concertul de Paște din acest an organizat de Filarmonică, îi aduce pe aceeași scenă pe mezzosoprana Andreea Ilie și grupul Dimma’s, care vor susține un concert pop-operă la sub bagheta dirijorului Iulian Rusu.
Concertul de divertisment muzical pop simfonic, va avea loc pe 29 aprilie, de la ora 18.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
Mezzosoprana Andreea Ilie de la Opera Națională din București și grupul Dimma’s, format din patru băieți talentați, de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, vor urca pe scenă alături de orchestra filarmonicii „George Enescu”.
Un bilet costă 50 lei și 20 lei pentru elevi, studenți, pensionari, iar acestea pot fi achiziționate de la sediul Filarmonicii.

Grupul Dimma’S, performanță de excepție pe scena de la Românii au talent

Format din patru membri, grupul vocal pop-opera Dimma’S a participat în 2019 la Românii au Talent, prezentând o interpretare a piesei „Să nu-mi iei niciodată dragostea”, de la Holograf. Grupul este alcătuit din: Nicolae Ilincăi – tenor I, Claudiu Chereji – tenor II, Aurelian-Mihai Filip – bariton, Anton Babiaș – bas. Cei patru au vârste cuprinse între 20-25 de ani. Toți sunt studenți la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Mezzosoprană a Operii Naționale

Mezzosoprana Andreea Ilie colaborează în prezent cu Opera Națională din București, însă aceasta s-a remarcat de-a lungul timpului și ca actriță. Aceasta a urcat pe scenă cu nenumărate ocazii, interpretând Zita în Gianni Scchichi, Maddalena în Rigoletto de Verdi, La Zia Principesa în Sora Angelica (Puccini) sau Mercedes în Carmen (Bizet) și multe alte roluri. Andreea Ilie colaborează în prezent cu Opera Națională din București.

Dirijor al marilor orchestre din România

Dirijorul român Iulian Rusu s-a născut în 1967. Și-a început muzica la vârsta de 9 ani, alegând clarinetul ca instrument principal. Pasiunea pentru dirijare dezvăluie o altă parte a muzicianului complet și complex, prin stăpânirea limbajului specific neobișnuit chiar și pentru mulți muzicieni. A început cu dirijorul japonez Daisuke Soga în anul 1992.

Iulian Rusu a fost de-a lungul carierei, profesor de orchestră de conducere și practică dirijată la Facultatea de Muzică din Brașov. A apărut ca dirijor al orchestrelor filarmonice: Brașov, Targoviste, Oradea, Bacău, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Botoșani, Arad, Craiova, Pitești, Orchestra Simfonică la Filarmonica Națională a Republicii Moldova, Ploiești, Orchestra Filarmonicii din Asia, Brașov Orchestra de Cameră, precum și unele ansambluri orchestrale și de cameră formate de artiști români la inițiativa sa.

El a făcut turnee și ca solist și ca dirijor în Ungaria, Bulgaria, Germania, Italia, Spania, Suedia, Kuweit, Coreea de Sud, S.U.A.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
0.1 ° C
1.6 °
-0 °
66 %
3.6kmh
21 %
mie
4 °
joi
11 °
vin
10 °
sâm
16 °
Dum
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când vrei să protejezi pietonii, ori apar unii care pun beţe-n roate, ori alţii care pun roate-n beţe.

EDITORIAL

Cu ani în urmă, pe vremea când Michael Schumacher domina detașat Marele Circ, transmisiunile în direct erau întrerupte de o reclamă în care protagonist...

EPIGRAMA ZILEI

Oltenii din Parlament, (Opozanții, evident !) Strigau toți în gura mare Că ... fură la guvernare !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...