sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTSpectacol de divertisment muzical pop simfonic, la Filarmonică

Spectacol de divertisment muzical pop simfonic, la Filarmonică

Concertul de Paște din acest an organizat de Filarmonică, îi aduce pe aceeași scenă pe mezzosoprana Andreea Ilie și grupul Dimma’s, care vor susține un concert pop-operă la sub bagheta dirijorului Iulian Rusu.
Concertul de divertisment muzical pop simfonic, va avea loc pe 29 aprilie, de la ora 18.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
Mezzosoprana Andreea Ilie de la Opera Națională din București și grupul Dimma’s, format din patru băieți talentați, de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, vor urca pe scenă alături de orchestra filarmonicii „George Enescu”.
Un bilet costă 50 lei și 20 lei pentru elevi, studenți, pensionari, iar acestea pot fi achiziționate de la sediul Filarmonicii.

Grupul Dimma’S, performanță de excepție pe scena de la Românii au talent

Format din patru membri, grupul vocal pop-opera Dimma’S a participat în 2019 la Românii au Talent, prezentând o interpretare a piesei „Să nu-mi iei niciodată dragostea”, de la Holograf. Grupul este alcătuit din: Nicolae Ilincăi – tenor I, Claudiu Chereji – tenor II, Aurelian-Mihai Filip – bariton, Anton Babiaș – bas. Cei patru au vârste cuprinse între 20-25 de ani. Toți sunt studenți la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Mezzosoprană a Operii Naționale

Mezzosoprana Andreea Ilie colaborează în prezent cu Opera Națională din București, însă aceasta s-a remarcat de-a lungul timpului și ca actriță. Aceasta a urcat pe scenă cu nenumărate ocazii, interpretând Zita în Gianni Scchichi, Maddalena în Rigoletto de Verdi, La Zia Principesa în Sora Angelica (Puccini) sau Mercedes în Carmen (Bizet) și multe alte roluri. Andreea Ilie colaborează în prezent cu Opera Națională din București.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Dirijor al marilor orchestre din România

Dirijorul român Iulian Rusu s-a născut în 1967. Și-a început muzica la vârsta de 9 ani, alegând clarinetul ca instrument principal. Pasiunea pentru dirijare dezvăluie o altă parte a muzicianului complet și complex, prin stăpânirea limbajului specific neobișnuit chiar și pentru mulți muzicieni. A început cu dirijorul japonez Daisuke Soga în anul 1992.

Iulian Rusu a fost de-a lungul carierei, profesor de orchestră de conducere și practică dirijată la Facultatea de Muzică din Brașov. A apărut ca dirijor al orchestrelor filarmonice: Brașov, Targoviste, Oradea, Bacău, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Botoșani, Arad, Craiova, Pitești, Orchestra Simfonică la Filarmonica Națională a Republicii Moldova, Ploiești, Orchestra Filarmonicii din Asia, Brașov Orchestra de Cameră, precum și unele ansambluri orchestrale și de cameră formate de artiști români la inițiativa sa.

El a făcut turnee și ca solist și ca dirijor în Ungaria, Bulgaria, Germania, Italia, Spania, Suedia, Kuweit, Coreea de Sud, S.U.A.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
câțiva nori
29.4 ° C
29.9 °
28.9 °
28 %
3.5kmh
15 %
sâm
32 °
Dum
28 °
lun
30 °
mar
33 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...