vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTComplexul Sportiv Săveni, inaugurat cu zeci de oficiali şi mii de spectatori...

Complexul Sportiv Săveni, inaugurat cu zeci de oficiali şi mii de spectatori (video)

Zeci de oficiali din Botoşani, ţară şi din Republica Moldova, alături de mii de botoşăneni au participat, miercuri, la festivitatea de inaugurare a Complexului Sportiv realizat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii şi Primăria Săveni.

A fost o adevărată sărbătoare pentru comunitate. Participanţii s-au convins că oraşul Săveni dă ora exactă în privinţa investiţiilor cu finanţare europeană, naţională şi locală la nivelul judeţului. Festivitatea a fost deschisă de membrii formaţiei DIMMA’S, care au intonat Imnul Naţional. Momentul a fost emoţionant şi prin aceea că mulţi copii şi tineri din public au fluturat tricolorul.

„Moment magic pentru oraşul Săveni”

Primarul Relu Târzioru a arătat că este un moment magic pentru oraşul Săveni, o zi deosebită, adăugând că speră ca în viitor judeţul să arate ca oraşul Săveni.

Prefectul Sorin Cornilă a afirmat că noul Complex Sportiv este o realizare dintr-un lung şir de realizări ale primarului Relu Târzioru. „Sunt convins că de această realizare vor beneficia multe generaţii de acum încolo”, a mai spus prefectul.

Şi senatorul Lucian Trufin a apreciat că „astăzi Săveniul este centrul judeţului„. şi l-a felicitat pe primarul performant al oraşului şi pe săvineni, cărora le-a transmis să înflorească şi să se îmbogăţească. „Trebuie să recunoaştem că Săveniul arată din ce în ce mai bine”, a conchis parlamentarul.

Show cu mii de spectatori

Evenimantul a inclus şi un grandios spectacol, în care au evoluat DIMMA’S, DIRECŢIA 5, MIREL MANEA ORCHESTRA şi HOLOGRAF. La spectacol au participat mii de persoane de toate vârstele.  Cei patru artişti ai trupei DIMMA’S au încântat audienţa cu melodii de pop opera, dar şi alte melodii cunoscute de public. Spectatorii au apreciat şi evoluţia trupei DIRECŢIA 5 şi s-au dezlănţuit când pe scenă a urcat MIREL MANEA şi orchestra sa. S-au încins hore şi s-a cântat.

Aşteptată a fost şi evoluţia trupei HOLOGRAF. Ca întotdeauna, Dan Bitman, solistul trupei, a ştiut să relaţioneze cu spectatorii, îndemnându-i să cânte alături de el.

Evoluţia artiştilor a fost completată cu un spectaculos joc de lasere şi lumini, similar celui de la Untold, aşa după cum a dat asigurări unul dintre membrii stafului tehnic.

Faptele bune de la Săveni vor fi promovate la Bucureşti

Angel Călin, fost viceprimar, acum ministru secretar de stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului, a promis că va promova faptele bune de la Săveni la Bucureşti.

Relu Târzioru a anunţat că evenimentul este organizat cu fonduri din sponsorizări, principalul finanţator fiind James McCarthy, managerul Soutern Harvest România, un puternic investitor în agricultura judeţului Botoşani. Potrivit edilului, acest investitor a donat până acum oraşului 300.000 de euro, printre instituţiile unde au ajuns dotări numărându-se spitalul şi Liceul „Dr Mihai Ciucă”.

Diplome de excelenţă pentru oficiali

Festivitatea de inaugurare a Complexului Sportiv a inclus şi acordarea unor diplome de excelenţă. Printre oficialii care au primit diplomă s-a numărat şi Ionel Chiriţă, preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România, structură care are drept membre 216 oraşe mici şi mijlocii din România. De aproximativ o lună, Relu Târzioru a fost ales vicepreşedintele acestei structuri.

Jim McCarthy a declarat că oraşul Săveni este un exemplu pentru toată România. „Suntem încântaţi şi onoraţi să putem sprijini cetăţenii oraşului Săveni. Este un oraş istoric şi minunat şi trebuie să continue lucrurile minunate pe care le face. Cred că viitorul oraşului Săveni este spectaculos”, a transmis investitorul.

Pompierul maratonist Iulian Rotariu, ambasadorul judeţului Botoşani şi României în competiţii importante, a primit diplomă de excelenţă şi un premiu în bani. Aceeaşi diplomă a fost acordată şi artistului Mirel Manea.

Au primit diplome de excelenţă şi câţiva sportivi

Primarul Relu Târzioru i-a acordat o diplomă şi antrenorului echipei de fotbal a oraşului, anunţând că primul meci de fotbal va avea loc sâmbătă. Primăria a asigurat echipament nou pentru sportivii care vor evolua sâmbătă pe noul stadion.

Edilul a mai acordat diplome de excelenţă sportivilor Eugen Gabriel David, Alexandru Ţigănaşu, Alexandru Piftor, Eduard Sandu, Răzvan Olariu, Ştefan Adrian Târzioru şi Andrei Olariu (ambii campioni universitari europeni la handbal). Unii dintre sportivi au primit şi premii în bani. Ştefan Adrian Târzioru este fiul primarului oraşului Săveni. Sportivul a primit doar o diplomă de excelenţă. Emoţionat, Relu Târzioru a anunţat că în curând va fi socru mare.

Cu prilejul inaugurării Complexului Sportiv, Simona Radiş, canotoare medaliată la Jocurile Olimpice şi Amalia Bucu, componenta lotului de tineret de canotaj, au transmis mesaje video. Simona Radiş a declarat că acest complex sportiv este important pentru întreaga zonă, fiind „un proiect care va aduce un mare plus oraşului”. Sportiva abia aşteaptă să se antreneze aici, atunci când va veni acasă.

Felicitări pentru acest proiect au adresat şi Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoşani dar şi preşedintele Raionului Edineţ, Nicolai Melnic, oficiali prezenţi la inaugurare.

În final, Relu Târzioru a mulţumit reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării şi Companiei Naţionale de Investiţii, proiectantului şi  constructorului.

Complexul Sportiv Săveni include teren de fotbal cu suprafaţă sintetică, tribună acoperită (sub  care sunt amenajate vestiare, sală de conferințe, cabinet medical, birouri, grupuri sanitare, zonă de încălzire pentru sportivi) şi instalaţie de nocturnă, teren de baschet şi teren de volei, cu vestiare şi o sală a sporturilor. Investiţia se ridică la aproximativ trei milioane de euro.

rbt

   

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
7.6 °
5.5 °
82 %
2.1kmh
46 %
vin
5 °
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...