vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTMulţumiri din Ucraina pentru autorităţile din Botoşani (video)

Mulţumiri din Ucraina pentru autorităţile din Botoşani (video)

O delegaţie ucraineană a ajuns, marţi, în Botoșani, pentru a prezenta mulţumiri autorităţilor din judeţ pentru ajutorul acordat de la începerea războiului. Reprezentanţii comunităţii din raionul Hliboca au adus şi câteva diplome de mulţumire. În vizita lor aceştia au ajuns şi la sediul Direcţiei de Sănătate Publică, instituţie care a sprijinit cu două transporturi, spitalul şi centrele de refugiaţi din zona aflată la graniţa cu România.

„Suntem din localitatea Hliboca, care în prezent are peste 1.500 de refugiați din toată Ucraina. Noi i-am primit pe acești oameni, ei dorm pe saltele, în școli, în grădinițe, pe paturi sau podea. De asemenea, noi acordăm ajutor soldaților care luptă pe front. Din suflet vă mulțumim pentru ajutorul pe care ni l-ați acordat și vă dorim să nu cunoașteți ce înseamnă războiul”, a transmis Elena Baghiuc, secretarul general al Primăriei Hliboca.

Aceasta a înmânat trei diplome de mulţumire, iar printre cei care au primit distincţiile se numără şi medicului Monica Adăscăliţei, cea care a înlesnit transporturile umanitare peste graniţă, prin intermediul instituţiei pe care o conduce. „Vă promit că în viitor vom fi alături de dumneavoastră și vă vom sprijini și vom încerca să venim cu ajutoare în ceea ce privesc refugiații inclusiv pentru partea medicală. Rămânem în legătură directă și vă promitem tot sprijinul nostru”, a precizat șefa DSP, medicul Monica Adăscăliței.

Mesaj emoţionant transmis de primarul din Hliboca

Şi primarul din Hliboca le-a mulţumit autorităţilor din Botoşani pentru ajutor.

„În aceste vremuri grele pentru Ucraina, întreaga lume se uneşte într-o luptă disperată. Cetăţenii neindiferenţi fac tot posibilul să asigure populaţia cu cele necesare şi să-i sprijine pe cei care necesită ajutor.  În numele locuitorilor Comunităţii teritoriale Hliboca şi al întregului popor ucrainean, exprim sincere şi sufleteşti mulţumiri doamnei Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, pentru sprijinul oferit Ucrainei şi ajutorul umanitar acordat în repetate rânduri. Când ne întindeţi mâna să ne ajutaţi, dumneavoastră nu ne oferiţi doar valori materiale, ci şi forţe pentru lupta de mai departe şi încredere în victorie. Fie ca bunătatea şi dărnicia dumneavoastră să vă fie răsplătită însutit. Vă dorim toate cele bune, sănătate şi prosperare”, este mesajul transmis de Grigori Vânzureac, primarul raionului Hliboca, aflat pe placheta primită de şefa DSP.

În cadrul delegaţiei ucrainene a fost şi directorul spitalului din Hliboca, unde sunt adăpostiţi şi îngrijiţi ucrainenii care au fugit din calea luptelor, mai ales că zona a rămas printre puţinele din Ucraina care nu a fost atacată până în prezent.

„La spitalul din Hliboca avem 30 de locuri pentru mamele refugiate cu copii. Aţi vizitat școala unde erau refugiații, iar peste câteva zile a venit din Botoșani ajutor umanitar şi pentru asta vă mulţumim foarte mult. Vă dorim pace și binecuvântarea Domnului”, a spus medicul Ion Shkrobanets, directorul Spitalului Multidisciplinar Hliboca.

Unul dintre organizatorii drumurilor către Hliboca a fost şi administratorul comunei Cândeşti, care a primit mulţumiri de la vecinii ucraineni. „Greu de conceput pentru noi și pentru dumneavoastră mai greu. Vă dorim să aveți putere de lucru în toate activitățile dumneavoastră”, a spus administratorul Niculai Giuraniuc.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.1 ° C
6.1 °
4.3 °
95 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...