sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTMedicul botoșănean internat la Socola a depus plângere penală la DIICOT

Medicul botoșănean internat la Socola a depus plângere penală la DIICOT

Medicul botoşănean care a ajuns să fie internat la Socola, după ce a fost acuzat că a provocat panică la nivel naţional, cu o alarmă falsă, spune că va face mai multe plângeri penale după incident. Acesta s-ar fi răfuit cu o colegă din spitalul în care lucra și a fost imobilizat cu forța de către colegii medici. Din aceste motive spune că a depus plângere penală la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Rădăuți și la DIICOT.

Anunțul a fost făcut de medic prin intermediul unui mesaj postat pe o rețea de socializare. Printre cele scrise, aceste subliniază faptul că după 23 de ani de școală, șapte de doctorat, încă 3 competențe printre care una de management de spital, să nu fii tocmai sănătos.

„Însă, să sechestrezi un medic aducând două mașini de poliție, una cu geamuri fumurii, să se deplaseze în spatele tău trei polițiști și să încătușeze un medic sau …să încerce să îi rupă coloana sau un organ vital prin presiune crescută intraabdominală, apoi să îl duci într-o cameră de forță să îi iei telefonul mobil, fără apă, fără mâncare. Noroc că am apucat să urc în Mașina Servicii Comunale Rădăuți SA, cărora le mulțumesc pentru răbdare. Astăzi dacă nu era mașina de gunoi nu cred că mai scriam ceva”, se arată în mesajul postat de medic pe Facebook.

„Am realizat plângere penală la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Rădăuți, DNA, DIICOT”

De asemenea, acesta mai precizează faptul că ar fi trebuit să trateze un pacient cu erupție generalizată purpurică.

„Domnule Președinte, dacă dumneavoastră ați fi fost internat în Spital ați fi acceptat să fiți tratat de un medic alături de un pacient cu erupție generalizată purpurică în plină alertă internațională? Cu siguranță Nu e Eppidemiologically correct. Am realizat plângere penală la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Rădăuți, DNA, DIICOT”, se mai arată în mesajul postat.

În încheiere, acesta a spus că „în secție nu am agresat pe nimeni, în afara medicului șef de secție care de 7 ani încearcă să mă promoveze”, precizând de asemenea că a primit două diagnostice din partea medicilor din Spital Universitar, acestea fiind tulburări legate de Serviciu.

Medicul a avut nevoie de ajutor de specialitate

După ce Ministerul Sănătății, DSP Suceava și Spitalul municipal Rădăuți au negat existența unei suspiciuni de variolă a maimuței la unitatea medicală rădăuțeană, conform zvonurilor lansate de doctorul Agrosoaie, luni medicul a avut un comportament care a băgat spaima în colegii și pacienții din spital.
Supărat că teoria lui a fost infirmată de toată lumea, Agrosoaie s-a certat cu colegii, a lovit două asistente, după care a sechestrat o pacientă în sectorul Covid al Spitalului municipal Rădăuți.

La fața locului au ajuns mai mulți polițiști și echipaje de la pază, astfel că doctorul a încercat să se ascundă într-o mașină de la salubrizare.

În cele din urmă, el a fost imobilizat și internat la secția de Psihiatrie a Spitalului din Rădăuți. Conducerea unității spitalicești a luat decizia ca Agrosoaie să fie transferat la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași, unde a fost transferat în cursul după-amiezii de luni.

Medicul Andi Radu Agrosoaie este născut în Botoșani, unde a absolvit Colegiul Național ”A.T.Laurian”, apoi cursurile Universității de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași. A activat ăn mai multe spitale, printre care Spitalul orășenesc Buhuși, Spitalul Municipal ”Sfinții Doctori Cosma şi Damian”, Rădăuţi, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, Spitalul de Boli Infecțioase Sf. Parascheva Iași, Spitalul Judetean De Urgență Suceava, Spitalul Militar Carol Davila București, Spitalul Clinic C.F. Iasi, dar și Spitalul Universitar CF Witting. Este Doctorand în Epidemiologie la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
3.3 ° C
5.6 °
2.8 °
91 %
2.3kmh
23 %
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °
mie
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...