sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăLocalColonelul Tiberiu Furdui va fi înmormântat la Vorona: “Discret, așa cum ți-a...

Colonelul Tiberiu Furdui va fi înmormântat la Vorona: “Discret, așa cum ți-a fost viața”

Fostul ofițer DGA, Tiberiu Furdui, care s-a stins din viață joi, va fi condus pe ultimul drum, duminică, 5 iunie, la Vorona. Slujba de înmormântare va fi oficială la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Vorona Centru, începând de la ora 12.00.

„Ai plecat, Tibi dragul meu! Discret, aşa cum ţi-a fost viața! Ai fost, în primul rând, cel mai bun prieten, ai iubit mult oamenii, deși îi vedeai tot mai puțin. Nu te-a lăsat sănătatea ta precară din ultimii 20 de ani. Ai fost pentru copii şi nepoţică, tata şi bunicul cel vesel şi bun. Știu că în sufletul tău ai fi dorit poate să fii în Tisa ta natală, dragostea vieții tale, însă respectul față de mine te-a determinat să te lași în voia mea. Drum bun, dragul nostru, OM iubit de toți cei ce l-au cunoscut”, a spus soţia acestuia, Tatiana Furdui.

Cel mai logeviv purtător de cuvânt din istoria poliției botoșănene

Tiberiu Furdui a fost unul dintre cei mai cunoscuţi ofiţeri din Biroul Teritorial Botoşani al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Acesta s-a pensionat în anul 2015. Colonelul în rezervă Tiberiu Furdui, care a activat în DGA de la înfiinţarea instituţiei, în 2006, s-a pensionat la vârsta de 56 de ani.

Furdui a fost cunoscut ca fiind cel mai longeviv purtător de cuvânt din istoria Poliţiei din Botoşani, acesta ocupând această funcţie aproximativ zece ani.
Tiberiu Furdui a venit în Botoşani în 1993, după ce a lucrat ca ofiţer de poliţie la Poliţia oraşului Lupeni (Hunedoara). Ofiţerul pensionar avea intenţia de a-şi concentra atenţia pe literatură, el urmând să se dedice scrierii unor cărţi.

Reprezentanții IPJ Botoșani sunt în doliu și au primit cu durere vestea cumplită. “Conducerea I.P.J. Botoşani şi întregul colectiv al unităţii este alături de familia îndurerată în aceste momente cauzate de trecerea la cele veşnice a celui ce a fost un adevărat profesionist și un exemplu pentru toți colegii săi, colonel în rezervă Tiberiu Furdui. Transmitem îndoliatei familii şi tuturor celor apropiaţi întreaga noastră compasiune şi sincere condoleanţe. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis agent principal Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Colonel pasionat de literatură

Născut pe 16 martie, 1959, la Tisa, în judeţul Hunedoara, colonelul Tiberiu Furdui a absolvit Facultatea de Flosofie de la Cluj Napoca şi de tânăr a fost prieten bun cu literatura şi a adorat cultura. În ciuda pregătirii sale umaniste, profesor de filosofie, a ajuns până la urmă să lucreze în Poliţie. Nu i-a părut niciodată rău că nu urmat o carieră didactică şi a înţeles că destinul său a fost să fie poliţist. Nu şi-a neglijat însă nici pasiuna, de a scrie literatură.

„În perioada când eram student la Cluj am lucrat ca redactor la două reviste. Normal că, dacă nu-ţi mergea mâna, nu puteai să scrii în presă. Nu prea câştigam bani. Era e chestie de pasiune. Atunci au fost începuturile mele literare. Mai târziu, după ce am început să lucrez în Poliţie, am reuşit să scriu prima mea carte, în colaborare cu doctorul Nicole Vlad.

Este o lucrare de specialitate intitulată «Comportamentul deviant», care este foarte apreciată, drept dovadă că a fost finanţată de Ministerul de Interne. Pentru că nu duc lipsă de imaginaţie mi-am mai permis să mai scriu încă două lucrări literare, de data aceasta. Este vorba de «Dealul de la capătul vieţii», o cultură comparată Ardeal-Moldova, şi un volum de proză umoristică «Strategie cu câini în teren variat»”, spunea Tiberiu Furdui, în urmă cu 11 ani într-un interviu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
28.4 ° C
28.8 °
26.5 °
41 %
3kmh
64 %
vin
28 °
sâm
34 °
Dum
33 °
lun
34 °
mar
37 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9451

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă dragoste nu e, nimic nu e. Mai ales la partid.  

EDITORIAL

An de an, după examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, se creează mai mult sau mai puțin artificial un soi de isterie care se...

EPIGRAMA ZILEI

Din cauza unui singur ins Cu aberantul lui război, Rusofobia s-a extins Mai abitir ca Sars Cov 2! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...