sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăLocalFilarmonica are şef cu acte în regulă

Filarmonica are şef cu acte în regulă

Mirel Manea va fi noul director al Filarmonicii „George Enescu” Botoşani.

Acesta a susţinut luni, 6 iunie, proba interviu din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiei de director al filarmonicii botoşănene, pe care a promovat-o cu nota 9.

Potrivit comisiei de concurs din cadrul primăriei nota finală obşinută de Manea este 8,71 (8,41 la proiectul de management şi 9 la interviu). Până pe 14 iunie, la ora 13.00 pot fi depuse contestaţii la Serviciul resurse umane, salarizare, din cadrul Primăriei Municipiului Botoşani. Ulterior, rezultatul va fi validat în cadrul deliberativului local, cel mai probabil în şedinţa ordinară de la finele acestei luni, după care Mirel Manea va fi învestit în funcţie.

Candidat descalificat pentru plagiat

Mirel Manea a rămas singut în cursa pentru şefia Filarmonicii după ce contracandidatul său a fost eliminat pentru plagiat. La concurs s-a înscris şi dirijorul Cosmin Morariu, însă comisia a constatat că acesta ar fi prezentat un proiect de management plagiat. Acesta ar fi prezentat proiectul de management cu care ar fi participat la concursul de la începutul anului violonistul Raul Chiș.

Cosmin Morariu, originar din Reșița, a depus o contestaţie, nemulţumit fiind de decizia comisiei de concurs, însă aceasta a fost respinsă ca fiind nefondată.

Primul concurs a fost anulat

Mirel Manea a câşticat şi primul concurs organizat la începutul anului pentru funcţia de director al Filarmonicii, însă prima procedură a fost anulată. Atunci în cursă s-a înscris şi violonistul Raul Chiș. Atunci, iniţial a fost anunţat că postul a fost adjudecat de prim trompetistul Mirel Manea, însă ulterior reprezentanţii Primăriei Botoşani au revenit anunţând că procedura va fi reluată. Asta deoarece violonistul Raul Chiș a depus o contestație, care a fost admisă ca fiind întemeiată.

Unele surse, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, au spus atunci că procedura a fost anulată deoarece unul dintre membrii comisiei de concurs a omis să apese pe butonul de înregistrare la proba de interviu. Având în vedere că, potrivit legii, este obligatoriu ca aceste proceduri să fie filmate, pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, concursul trebuia reluat. La vreme respectivă nu a existat o confirmare oficială a acestui aspect, cei implicați în organizarea concursului având un comportament de angajați ai vreunui serviciu secret, nu ai primăriei Botoșani.

Mirel Manea a făcut parte din cele mai cunoscute orchestre din Italia

Mirel Manea, prim trompetist în cadrul orchestrei Filarmonicii Botoşani, a cântat alături de nume mari ale muzicii clasice universale și a făcut parte din cele mai cunoscute orchestre din Italia.

Acesta a cântat cu artiști de renume, de la Zuchero la Lucio Dala sau Gheorghe Zamfir, însă cel mai special moment al carierei a fost dat de invitația de a susține un recital la Vatican, pentru Papa Ioan Paul al II-lea. Trompeta lui Mirel Manea se aude în cluburi sau concerte profesioniste, în sala Filarmonicii de Stat sau pe CD-uri, muzica sa fiind drumul către magia sunetului de calitate.

Nereguli la un concurs organizat de Raul Chiş

Anul trecut, Mihai Sârbu, directorul instituţiei, a obţinut nota finală 6,75, la evaluarea activităţii din cel de-al treilea an al mandatului 2018 -2022, în condiţiile în care nota minimă pentru a rămâne în funcţie trebuia să fie 7. Acesta a contestat rezultatul, însă nu a avut câştig de cauză. Rezultatul evaluării a fost aprobat pe 30 iunie 2021.

În septembrie 2021, a fost numit director interimar Raul Chiş. Acesta a fost înlocuit din funcţie în primăvara acestui an, după ce reprezentanţii primăriei au depistat mai multe nereguli la concursul organizat la finele anului 2021, pentru ocuparea postului vacant de concert maestru II.

Fiind manager interimar, Raul Chiş nu putea dispune organizarea unui concurs pentru ocuparea unui post pe perioadă nedeterminată. Au mai fost semnalate şi alte nereguli, de la termenele publicării și până la condițiile de înscriere. În urma acelui concurs, postul a fost obţinut de Raul Chiş. Urmare a neregulilor constatate, primăria a sesizat organele de cercetare.

La această dată, director interimar al Filarmonicii Botoşani este Florentin Ruţă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
32.1 ° C
35.6 °
31.6 °
26 %
3.3kmh
4 %
sâm
35 °
Dum
32 °
lun
33 °
mar
33 °
mie
26 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9464

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu scumpirile astea la carburanți, altfel se merge la supermarket.

EDITORIAL

Pentru a înțelege de ce nu e apă în județ, e nevoie de o foarte succintă recapitulare. Regia de apă, subordonată CJ, e căpușată...

EPIGRAMA ZILEI

Din cauza unui singur ins Cu aberantul lui război, Rusofobia s-a extins Mai abitir ca Sars Cov 2! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...