spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTPremieră la Teatrul „Eminescu” (video)

Premieră la Teatrul „Eminescu” (video)

Sâmbătă, pe 11 iunie, de la ora 18.00, botoșănenii iubitori de artă sunt așteptați la Casa Tineretului pentru a viziona o nouă premieră pusă în scenă de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”. De asemenea, spectatorii sunt așteptați și duminică la Casa Tineretului, când va avea loc primul spectacol după premieră, tot de la ora 18.00.

Este vorba despre „Eroine”, după Publius Ovidius Naso, adaptat și regizat de Andrei Măjeri. Scenografia și ilustrația muzicală aparțin de asemenea regizorului, coregrafia este realizată de Victoria Bucun, iar Teodor Humă a contribuit pe partea de video. Actorii care vor da viață personajelor piesei sunt Alexandra Acalfoae, Crenola Muncaciu, Dana Bucătaru, Lenuș Moraru, Ella Nistor, Lidia Uja, Silvia Luca, Irina Mititelu și Gina Pătrașcu-Zamfirache.

„Eroine este un spectacol bazat pe niște scrisori ale poetului latin Ovidius, care nu au mai fost montate în teatru până acum, din ce știu eu. Traducerea scrisorilor îmi aparține. Spectacolul este format dintr-o suită de monoloage, aceste scrisori au devenit cumva niște monoloage, niște mini one women show-uri. Într-o formulă foarte hipo-expresivă, foarte redusă scenic, preponderent într-o barcă, este un spectacol despre femei, despre cât de dependente sunt sau nu de bărbații din viața lor, despre iubiri, formule mai mult sau mai puțin greșite, pe care le veți putea descoperi urmărindu-le pe ele (…), a declarat Andrei Măjeri în cadrul unei conferințe de presă susținută marți la Cinematograful Unirea.

Spectacolul „Eroine” propune întreruperea unui parcurs nefast al istoriei dominante și al patriarhatului internalizat. Cele nouă eroine aruncă năvodul surorității peste cât mai multe alte eroine.

Provocare inedită lansată de regizor

În urmă cu aproximativ două luni, regizorul Andrei Măjeri a lansat o provocare inedită pentru spectatori. Acesta a invitat publicul să imagineze scrisori de dragoste și să le trimită prin poștă. Astfel, scrisorile ar urma să fie folosite în intro-ul pisei de teatru.

„Scrisorile pe care cetățenii ni le-au trimis și, pe care noi încă nu le-am deschis, vor face parte din spectacol. Ele vor fi în intro-ul spectacolului. De fiecare dată când construiesc un spectacol mă gândesc la o formulă de a face captație, de a introduce spectatorul”, a spus Andrei Măjeri.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...