spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTRevoltă în PNL după schimbarea conducerii la DSP

Revoltă în PNL după schimbarea conducerii la DSP

Conducerea actuală a organizației județene PNL Botoșani este contestată din interior, din cauza modului în care a purtat negocierile pe plan local cu PSD pentru menținerea unor funcții de la vârful unor instituții.

O primă reacție a venit din partea lui Daniel Botezatu, vicepreședinte PNL Botoșani municipiu, profesor doctor în istorie, care a atras atenția, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, asupra riscurilor privind pierderea unor procente bune în rândul electoratului din cauza unor decizii greșite luate de cei aflați în conducerea filialei județene.

Şefia DSP cedată în favoarea susţinerii Adei Macovei

Chiar dacă nu se fac mențiuni directe, Daniel Botezatu lasă de înțeles că nemulțumirile ar fi legate în primul rând de insistența cu care deputatul Costel Șoptică, președintele organizației județene PNL Botoșani, ar susține-o pe Ada Macovei pentru ca aceasta să rămână în funcția de inspector șef al Inspectoratului Școlar, deși funcția este revendicată de PSD.

În acest context, liberalii ar fi cedat funcția de director executiv de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, deținută până nu de mult de Monica Adăscăliței, care a fost înlocuită la conducerea instituției, pe 7 iunie a.c., de Teodor Ferariu, fostul director executiv adjunct.

Asta în condițiile în care în cei aproape doi ani în care a deținut această funcție, Monica Adăscăliței a reușit să schimbe imaginea instituției. Iar reacția lui Daniel Botezatu a venit la numai câteva ore după ce liderul organizației județene PNL Botoșani, Costel Șoptică, a organizat o conferință de presă în care i-a mulțumit Monicăi Adăscăliței.

„Vreau să încep în primul rând prin a mulțumi doctorului Monica Adăscăliței pentru efortul deosebit pe care l-a depus pe perioada pandemiei. A avut o muncă extraordinar de grea. Vreau să-i mulțumesc în mod public pentru ceea ce a făcut în funcția de conducere a DSP Botoșani. Din punctul meu de vedere a dus o muncă eroică acolo de foarte multe ori. Am discutat și la 7 dimineața și la 7 seara și la 11 seara vizavi de problematica care a apărut la nivelul Direcției de Sănătate Publică”, a spus Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani.

„Liderii non-formali PNL sunt decapitați”

„De la „Pas cu pas” – Iohannis, la om cu om, PNL Botoșani, e aceeași distanță. Liderii non-formali PNL sunt decapitați, pas cu pas, om cu om, pentru o singură persoană, pentru o singură instituție, de către un lider de partid care ba negocia, anul trecut cu Pro România, ba negociază, acum, păgubos, cu PSD. În județul Botoșani, PNL este anchilozat în intenții și în dorința de exprimare, a fost preluat pe persoană fizică de către un grup minuscul de persoane care, la cea mai mică fluturare de vânt, trec dincolo. Cum s-a mai întâmplat, unii domni primari pot confirma.

Stimați colegi primari din Ibănești, Ștefănești, Flămânzi, Răchiți, Hănești, Albești, Blândești, Călărași, Copălău, Corlăteni, Coțușca, Cristești (domnule primar Borfotină, sunteți tânăr, vă place situația de acum din PNL?),  Durnești, Leorda, Mihai Eminescu, Pomârla (domnule primar Chelariu, aștept verticalitatea cu care m-ați obișnuit), Rădăuți Prut, Ripiceni, Stăuceni, Tudora, Ungureni, Vorniceni.: asta vă doriți? Să dispărem în anonimatul acestei coaliții pentru că șeful de partid s-a încăpățânat, dincolo de orice evidențe, să dea credit unei singure persoane? Care persoană pleacă din funcție pentru că arta negocierii și compromisului îi sunt total necunoscute? Care persoană adună mii de false like-uri, din teama celor care nu reacționează așa cum îi este dorința? Ducem de râpă partidul pentru un singur om, care are protecția nemăsurată a liderului?”, se arată în postarea făcută de Daniel Botezatu.

„Cugetați și dați-mi dreptate”

Prin postarea sa, Daniel Botezatu lasă de înțeles că aceste nemulțumiri ar fi și în rândul altor membri de partid, care nu au avut curajul să-și exprime punctele de vedere. Ba mai mult, au sprijinit tacit ultimele decizii ale organizației județene.

„M-am săturat ca, majoritatea dintre voi, să îmi scrieți, în privat, ce rău se face pentru PNL prin susținerea totală a persoanei care face ca o bună parte dintre cei implicați în actul de educație (elevi, profesori, părinți, bunici) să nu mai voteze PNL. Cugetați și dați-mi dreptate, ați primit aceste semnale. Și aveți curajul asumării! În voi e puterea! Iar voi, cei din educație, aveți curajul de a reacționa, nu suntem în anii stalinismului dejist, cum v-a obișnuit cineva, aveți libertatea de a reacționa! Nu poate cineva să vă interzică asta, prin orice răzbunări ar veni ulterior. Este libertate de exprimare, Constituția v-o garantează! Nimeni, niciodată, vremelnic pe funcție, nu vă poate îngrădi dreptul de a da like sau dislike! Chiar dacă vă face albie de porci în ședințele on-line!”, se mai menționează în postarea lui Daniel Botezatu.

Petiţie pentru susţinerea Monicăi Adăscăliţei

În schimb, la numai o zi după ce a fost operată schimbarea de la nivelul conducerii instituției, aproape două treimi dintre angajaţii DSP au semnat o adresă către ministrul sănătăţii, prin care au cerut menţinerea în funcţie a medicului Monica Adăscăliţei.

„Subsemnaţii, angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, solicităm găsirea unei modalităţi legale pentru menţinerea în funcţia de director executiv a doamnei doctor Adăscăliţei Monica Delia, după data de 7 iunie 2022. Menţionăm că doamna Adăscăliţei a preluat conducerea DSP într-un moment dificil, când nimeni nu-și asuma răspunderea, a transformat DSP Botoşani în instituţia cea mai transparentă, deschisă și cooperantă atât cu publicul, mass-media, cât şi cu celelalte instituţii din judeţul Botoşani şi ţară, gestionând criza generată de Covid 19. A fost întotdeauna deschisă la propunerile colegilor din DSP şi a arătat deschidere pentru rezolvarea urgentă a problemelor cetăţenilor. Mulţumim pentru înţelegere!”, se menționa în mesajul transmis de către angajaţii unităţii.

De altfel, Daniel Botezatu a acuzat, în august 2021, că a fost debarcat din funcția de inspector școlar general tot în urma unor jocuri de culise. El fusese numit la conducerea Inspectoratului Școlar Județean pe 28 aprilie 2021, dar patru luni mai târziu a fost înlocuit cu Ada Macovei. Iar schimbarea a venit după alegerile județene PNL, când Ada Macovei l-a susţinut pe deputatul Costel Şoptică în cursa pentru şefia PNL Botoşani, din echipa lui Șoptică făcând parte atunci și Dan Oloieru, primarul oraşului Flămânzi, dar şi Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...