spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTZiua olimpică marcată la Botoşani

Ziua olimpică marcată la Botoşani

La final de an şcolar, două colegii botoşănene au marcat Ziua Olimpică prin concursuri de șah, dans bachata și demonstrații de airsoft. Filiala judeţeană a Academiei Olimpice Române (AOR) s-a preocupat de asta, prin intermediul Elenei Alecsa, director al filialei şi profesor de educație fizică și sport la Colegiul Național „AT Laurian”, unul dintre cei mai fervenţi promotori ai olimpismului în judeţ.

Concursurile s-au desfăşurat în Colegiul Național „A. T. Laurian” şi Colegiul Național „Grigore Ghica” din Dorohoi, iar numărul mare de elevi participanţi, precum şi atmosfera din timpul concursurilor au arătat că acestea au fost pe placul tuturor participanţilor. Laurienii şi-au arborat steagul colegiului, pentru ca ulterior să se întreacă în şah, bachata şi airsoft, în timp ce dorohoienii de la Ghica şi-au demonstrat ascuţimea minţii prin intermediul concursului de şah online.

„Este esențial ca oamenii să fie empatici și corecți din toate punctele de vedere”

La succesul activităţilor au contribuit şi inspectorul şcolar Cristian – Marius Gherasim din partea Inspectoratului Școlar, profesorul Georgel Şlincu, directorul Colegiului Național „Grigore Ghica”, profesorul Silviu Păduraru – director adjunct, profesorul Marius Nistor – coordonatorul activității, asistat de către profesorii de Educație Fizică și Sport Răzvan Hîrtopeanu și Gabriel Cibotariu. Din partea Colegiului Național „A T Laurian” au participat directorii Ioan Onofrei şi Mihaela Prăjinariu, alături de alte cadre didactice şi nedidactice ale colegiului.

Activitatea de pe 2 Iunie,  când s-a sărbătorit Ziua Olimpică, a fost un adevărat prilej de a ne bucura de sport în cadrul familiar al școlii. Am învățat astăzi că sportul, pe lângă multele sale beneficii, este un mod de a trăi în comuniune, de a educa în ceea ce privește corectitudinea și fair-play-ul.

Consider că, în contextul socio-politic actual, este esențial ca oamenii să fie empatici și corecți din toate punctele de vedere, valori care sunt insuflate de practicarea sportului și care ne-au fost cultivate astăzi prin activitățile desfășurate”, a declarat Alexandra Antoce, elevă în clasa a IX-a C, Colegiul National „AT Laurian”.

„Acest turneu mi-a dat ocazia să identific elevi pe care nu-i cunoscusem înainte”

Nu numai elevii s-au declarat încântaţi de participarea la aceste activităţi.

Am dansat bachata pe melodia Kay One&Cristobal, un dans simplu, cu pași de bază, o formă de mișcare foarte plăcută și nu foarte solicitantă. Dansul este recomandat tinerilor pentru că îmbunătățește postura, creşte stima de sine, combate depresia și îi ajută să aibă o conexiune mai bună cu oamenii”, a spus Dana Filip, contabilă la Colegiul Național „AT Laurian”.

Ca o concluzie, nu pot să nu remarc ambianța plăcută conducere-profesor-elev, spiritul de competiție. Acest turneu mi-a dat ocazia să identific elevi pe care, să fiu sinceră, nu-i cunoscusem înainte. Această activitate creează premisa formării unei echipe de șah competitive pentru viitoarele concursuri școlare, a declarat Elena Alecsa. Cadrul didactic a oferit, din partea Academiei Olimpice Române, medalii, tricouri, diplome, ochelari, brelocuri, buletine informative, pixuri si pliante.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...