duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocal BTAgresiuni sexuale în familie scoase la iveală de asistenții sociali

Agresiuni sexuale în familie scoase la iveală de asistenții sociali

Cazul halucinant petrecut în comuna Unțeni, unde o fată a fost abuzată sexual timp de doi ani de tatăl ei, dar și de trei frați, a fost scos la iveală de cei din cadrul Serviciului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Unțeni.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Familia fetei era monitorizată de cei de la Asistența Socială întrucât între părinți au avut loc în trecut mai multe scandaluri, pe fondul consumului de băuturi alcoolice. De altfel, în urma acestor scandaluri, mama fetei a plecat de mai multe ori de acasă, locuind cu mamei ei din comuna Gorbănești. Asistenții sociali au vorbit cu minora, iar aceasta s-a destăinuit, relatând calvarul în care a trăit. Potrivit unor surse apropiate anchetei, agresiunile sexuale ar fi început când victima avea doar 12 ani și ar fi avut loc tocmai în zilele în care mama lipsea de la domiciliu.

Victima a fost preluată de reprezentanții DGASPC

Imediat ce au aflat aceste informații, asistenții sociali au anunțat Poliția, dar și Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului. A urmat o anchetă fulger, iar în urma probatoriului administrat tatăl și cei trei frați au fost reținuți și ulterior arestați preventiv. Totodată, fata de 15 ani și alți doi frați de-ai săi, o altă copilă de 12 ani și un băiat de șapte ani, au fost preluați de reprezentanții DGASPC și internați în regim de urgență într-un centru specializat, unde vor beneficia de consiliere psihologică.

Fată violată de tată și cei trei frați, timp de doi ani

Cazul cutremurător a ieșit la iveală sâmbătă, pe 11 iunie a.c., când polițiștii au descins la domiciliul familiei și l-au reținut pe tatăl fetei, în vârstă de 41 de ani, dar și pe cei trei frați ai victimei de 17, 19 și 20 de ani, sub acuzațiile de agresiune sexuală şi viol în formă continuată.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, din cercetări, a reieșit faptul că în perioada 2019-2021, tatăl ar fi atins-o în mod frecvent, în zonele intime, pe fiica sa minoră, împotriva voinței acesteia. Totodată, în aceeași perioadă, cei trei frați, prin constrângere și violență, ar fi întreținut în mod frecvent raporturi sexuale cu minora. Duminică, cei patru suspecți au fost prezentați în fața instanței de judecată și arestați preventiv pentru 30 de zile, însă hotărârea instanței a fost contestată la Tribunal.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
22.9 ° C
23.3 °
21.6 °
62 %
0.9kmh
100 %
Dum
26 °
lun
29 °
mar
33 °
mie
31 °
joi
27 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...