sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăLocalAgresor în Italia ajuns puşcăriaş în România

Agresor în Italia ajuns puşcăriaş în România

Un botoșănean care și-a maltratat concubina din Italia va face pușcărie în România. Trimis în judecată de autoritățile judiciare italiene, bărbatul a revenit în țară, dar a fost condamnat în Peninsulă la închisoare cu executare.

În loc să ceară extrădarea acestuia, italienii au solicitat ca pedeapsa dictată împotriva lui să fie executată într-un penitenciar din România. Prin urmare, bărbatul a fost plasat sub control judiciar și riscă să fie încarcerat imediat ce decizia de recunoaștere a pedepsei va rămâne definitivă.

Femeie traumatizată

Întreaga poveste a ieșit la iveală la începutul acestei luni, când autoritățile italiene au cerut punerea în executare a sentinței prin care Alexandru-Toader Antoci, din comuna Mihai Eminescu, a fost condamnat definitiv la trei ani de detenție, în urma unor sentințe dispuse de Tribunalul din Udinese și Curtea de Apel din Trieste, pentru rele tratamente în familie și vătămare corporală gravă în formă continuată.

În fapt, susțin autoritățile italiene, în perioada 2012-2015, bărbatul, care se stabilise în Udinese, ar fi trăit în concubinaj cu o femeie, dar la un moment dat relaţia dintre cei doi a devenit extrem de conflictuală, caracterizată de certuri continue, şi care a dus frecvent la episoade violente, motiv pentru care femeia a ajuns la spital și a cerut ajutorul autorităților.

Lovită, arsă cu țigara, amenințată și terorizată cu tot felul de repercusiuni, femeia l-a părăsit și s-a refugiat la niște prieteni, după care a depus plângere penală. Imediat ce autoritățile italiene au declanșat ancheta împotriva lui, botoșăneanul a revenit în țară, dar procesul deschis împotriva lui a mers mai departe, iar bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare, hotărârea devenind definitivă pe 11 septembrie 2020.

O singură cale de atac

Doar că lucrurile nu au rămas așa. Luna aceasta, la solicitarea judecătorilor din Italia, magistrații Curții de Apel Suceava au recunoscut hotărârea dictată în Peninsulă și au dispus ca Alexandru-Toader Antoci să-și ispășească pedeapsa în țară, infracțiunile comise în Italia fiind asimilate violenței în famiie, conform Codului penal românesc. Botoșăneanul poate formula apel la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă până atunci el a fost plasat sub control judiciar și s-a ales cu interdicția de a părăsi țara.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.4 ° C
17.6 °
12.2 °
78 %
4.8kmh
100 %
sâm
16 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
6 °
mie
7 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Încep să fie prea populare trotinetele astea. Ori o fi serviciul de pază.

EDITORIAL

Faptul că nicio funcție de conducere din instituțiile statului român nu se ocupă decât cu pedigri politic este una din principalele cauze care duc...

EPIGRAMA ZILEI

Nu e nicicum uns de zei Ci cu multă alifie Pentru că bani frumușei Face când … nu scrie! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...