joi, august 11, 2022
AcasăLocalPremii pentru elevii cu media 10 la examenele naționale

Premii pentru elevii cu media 10 la examenele naționale

Cosmin Andrei, primarul municipiului, a anunțat că și în acest an îi va premia pe elevii cu rezultate deosebite.
La fel ca anul precedent, voi iniția un proiect pentru a acorda premii elevilor care au obținut notă maximă la Bacalaureat și la Evaluarea Națională. Am afirmat mereu că la Botoșani se face învățământ de calitate, că avem atât elevi cât și profesori care au dorința și perseverența de a atinge cel mai înalt nivel. Îmi doresc ca numărul elevilor botoșăneni care <strălucesc> să fie tot mai mare și mă bucur să constat că dorința mea se împlinește, rezultatele fiind vizibile de la an la an”, a transmis edilul.

Cosmin Andrei a amintit că, dintre cei 2.512 de elevi botoşăneni care au susţinut Bacalaureatul au fost declaraţi promovaţi 1.862. Spre deosebire de anul trecut când rata de promovare la nivelul județului a fost de 68,30%, anul acesta rata de promovare este de 74,12%, rezultat superior celui anunţat la nivel naţional, 73,3%.

La Evaluarea Națională, cinci elevi din judeţul Botoşani au reușit să obțină la media 10. Este vorba despre Bogdan Chebac – Şcoala Gimnazială 17, Teodora Constantin – Şcoala Gimnazială „Grigore Antipa”, Ema Ioana Andronic şi Alexandru Mihail Macovei – de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Andreea Anghel – Şcoala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi.

La Bacalaureat, șase eleve au reușit performanţa de a obține media maximă. Astfel, cinci dintre absolventele de 10 au fost eleve ale Colegiului Național ”Mihai Eminescu”: Raluca Ștefania Brumă, Elena Cristiana Creţu, Maria Culidiuc, Andreea Irina Iurea și Mihaela Cezara Iurea.
Cea de a şasea candidată cu 10 pe linie este Veronica Horopciuc, absolventă a Liceului “Dimitrie Cantemir” Darabani.

“Felicitări tuturor elevilor care au absolvit cu medii frumoase dar mai ales celor care au trecut de Examenul maturității cu notă maximă!

Dragi elevi, îmi doresc ca aceste premii, dar mai ales recunoștința noastră, să fie o motivație pentru voi, viitorii absolvenți, și să vă ambiționeze să țineți județul în top, acolo unde îi este locul!”, a mai transmis edilul.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17 ° C
17.6 °
15 °
92 %
3.1kmh
9 %
joi
25 °
vin
28 °
sâm
27 °
Dum
28 °
lun
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La meciul cu Farul, pe tabelă VAR-ul a funcționat ireproșabil.

EDITORIAL

Recenta hotărâre a Consiliului Local prin care sediul organizației municipale a PNL din Aleea Maxim Gorki nr. 2 a trecut sub tutela Primăriei ne-a...

EPIGRAMA ZILEI

Ce-ți pasă ție, chip de mut Dac-oi fi eu sau altul? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...