joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTNavetă la liceu încheiată cu 10 pe linie la Bacalaureat

Navetă la liceu încheiată cu 10 pe linie la Bacalaureat

Veronica Horopciuc este singura elevă de la Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani care a reușit să obțină media 10 la examenul „maturității”. Aceasta este din comuna Mileanca și a făcut naveta zilnic pentru a ajunge la liceu. Veronica spune că a început să plângă atunci când a văzut rezultatele, cu toate că se aștepta la o notă mare.

„Am fost foarte emoționată. Prima dată când am aflat am început să plâng, foarte multă emoție și m-am manifestat astfel. Nu mă așteptam să iau 10, știam, totuși, că am scris, dar mai ales la limba română am avut emoții, corectura fiind subiectivă. Pentru examene m-au îndrumat profesorii din liceu. La română doamna Manuela Răileanu, la matematică domnul Dinu Călinescu, iar la chimie doamna Cristina Chiriac”, a povestit eleva din Darabani.

Aceasta spune că secretul pentru o astfel de performanță este munca continuă.

„Încă din clasa a IX-a am participat la mai multe concursuri și olimpiade. Am participat la chimie, iar la fizică am luat premiul I și am ajuns în etapa națională. Secretul este munca continuă. Nu cred că cineva poate să reușească să ia o notă foarte mare dacă se pregătește cu puțin timp înainte. Cu siguranța a fost munca continuă. Mereu mi-a plăcut să găsesc un răspuns la orice întrebare pe care profesorii o adresau”, a mai povestit aceasta.

De asemenea, Veronica spune că o contribuție la reușita ei aparține și profesorilor din cadrul Liceului „Dimitrie Cantemir”, de la toate materiile, pentru că mereu au susținut-o și au îndrumat-o.

„Le mulțumesc tuturor profesorilor, și celor de la celelalte materii, nu doare de la cele de bac, pentru susținerea morală pe care mi-au dat-o”, a transmis dărăbăneanca.

„Îmi doresc să fiu profesoară de matematică”

Visul Veronicăi este să devină profesoară de matematică, iar pentru asta se va înscrie la Facultatea de Matematică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

„Eu îmi doresc să fiu profesor de matematică. Părinții părinți sunt profesori, tata de bilogie, iar mama de matematică. Majoritatea ar crede că mama și-a pus amprenta asupra deciziei mele, însă, tata mi-a dat această idee. El îmi spunea că foarte puțini copii aleg să fie profesori, mai ales de matematică.

În zona noastră, cel puțin, nu prea mai sunt profesori tineri. Cam toți cei care termină facultatea, aleg să se stabilească în alte orașe. Momentan nu știu ce decizie voi lua, dacă mă voi întoarce aici sau nu”, a spus Veronica.

„Îmi place foarte mult să citesc”

Chiar dacă dărăbăneanca își dorește să devină profesoară de matematică, aceasta are înclinații și pe partea artistică, studiind canto de peste 10 ani, chitară, dar a urmat și cursuri de teatru.

„Îmi place foarte mult și să citesc. Sunt atrasă și de parte artistică. Încă de la grădiniță am urmat cursuri la Clubul Copiilor din Dorohoi. Am făcut cursuri de teatru, iar canto fac de peste 10 ani, iar din clasa a IX-a am făcut chitară. Acest hobby înseamnă foarte mult pentru mine, muzica este foarte importantă în viața mea, cumva mă definește.

„Îi sfătuiesc pe viitorii colegi să nu lase totul pe ultima sută de metri”

Aceasta le-a transmis un sfat viitorilor colegi care vor susține Bacalaureatul.

„Îi sfătuiesc pe viitorii colegi să nu lase totul pe ultima sută de metri. Am avut colegi care pe final s-au ridicat și care au reușit să obțină note frumoase, dar asta nu este garanția succesului”, a precizat Veronica.

De reușita Veronică sunt mândri părinții, sora mai mică, care la rândul său a adus motiv de bucurie în familie obținând la Evaluarea Națională 9,80 la limba română și 10 la matematică. De asemenea, și profesorii sunt mândri de performanța Veronicăi.

„Felicitări, absolventa noastră de 10 la bacalaureat! Ne-ai făcut cinste în toți cei 4 ani de liceu, cu seriozitatea ta, cu setea de cunoaștere, cu premiile obținute la concursuri și olimpiade, cu dorința ta de autodepășire! Ne faci pe toți mândri de reușita ta- cadre didactice, elevi, părinți, dărăbăneni! Mult succes in tot ce îți propui, noi suntem siguri că vei reuși orice, oriunde!”, este mesajul transmis de profesoara Veronicăi, Manuela Răileanu, care este și directorul unității de învățământ.
Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...