spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLocal BTBotoşăneni toropiţi de caniculă (video)

Botoşăneni toropiţi de caniculă (video)

O femeie în vârstă de 49 de ani, din Botoșani, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce i s-a făcut rău în plină stradă.

Căldura din aceste zile începe să îşi spună cuvântul, iar ambulanţele au început să fie solicitate pentru persoane afectate de temperaturile ridicate. O femeie de 49 de ani, din Botoșani, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce i s-a făcut rău în plină stradă. Femeia se afla în zona Pieţei Centrale, miercuri dimineaţă, iar la un moment dat a început să aibă amețeli și dificultăți în respirație. Aceasta s-a aşezat la umbră şi a rugat un trecător să solicite ajutor.

În scurt timp, un echipaj de la Ambulanţă a ajuns la faţa locului. Cadrele medicale i-au acordat botoşănencei primul ajutor, după care au transportat-o la Urgențe.

„Pacienta era stabilă, a descris simptomele unei stări lipotimice, dar din fericire nu a leşinat. S-a aşezat la umbră şi a cerut ajutor”, a precizat un asistent din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoșani.

Femeia nu este, însă, singurul caz de miercuri. În alte două situaţii echipajele de la Ambulanţă au fost solicitate pentru cazuri similare, însă pacienţii au refuzat transportul, după ce au primit primul ajutor la faţa locului.

Insolația este cauzată de expunerea prelungită la temperaturi ridicate

Hipertermia sau insolația, este cauzată de expunerea prelungită la temperaturi ridicate sau de activitatea fizică ce a fost desfăşurată pe vreme caldă. Se consideră că o persoană suferă de insolaţie atunci când temperatura corpului atinge 40 grade Celsius sau chiar mai mult. Umiditatea ridicată, anumite probleme de sănătate şi utilizarea unor medicamente cresc riscul apariţiei insolaţiei. Aceasta poate afecta atât adulţii, cât şi copiii.
Insolaţia este consecinţa agravării manifestărilor căldurii. Când corpul se supraîncălzeşte, într-o primă etapă se dezvoltă crampele de căldură. În cazul în care corpul nu este răcit, progresia simptomelor va continua cu transpiraţia abundentă, greaţă, ameţeli sau chiar leşin.

Cod galben de caniculă

Județul Botoșani se află sub Cod Galben de caniculă până vineri, 1 iulie. Potrivit Administrației Națională de Meteorologie (ANM), în această perioadă temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Astăzi şi mâine valul de căldură va fi persistent în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 37 – 38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
7.9 ° C
10.6 °
7.2 °
91 %
2.1kmh
51 %
Dum
20 °
lun
20 °
mar
19 °
mie
12 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...