duminică, august 7, 2022
AcasăLocalPermis fals cumpărat cu sute de euro

Permis fals cumpărat cu sute de euro

Un bărbat din Republica Moldova s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins având asupra lui un permis de conducere ce s-a dovedit a fi fals. Descoperirea a fost făcută luni, de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca.

Bărbatul în vârstă de 41 de ani s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieşi din România, aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, cetăţeanul a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile din Polonia, având imprimată fotografia şi numele persoanei în cauză. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, astfel fiind fals.

Totodată în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză nu este titular de permis de conducere eliberat de autorităţile din Polonia, însă acesta este titular al unui permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova, având dreptul de a conduce fără restricţii.

Permis fals pentru a munci în Germania

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că nu avea cunoştinţă de faptul că permisul pe care îl deţine este fals, afirmând că l-a obţinut prin intermediul unei persoane din Polonia în scopul de a-l folosi la locul de muncă pe teritoriul Germaniei.

„Aceasta i-a facilitat parcurgerea unui program de conducere, în cadrul unei şcoli de şoferi în Polonia, în scopul preschimbării permisului de conducere moldovenesc recunoscut în spaţiul european doar pentru o perioadă de şase luni, cu un permis de conducere polonez”, au transmis polițiștii de frontieră.

După aproximativ o lună, persoana i-a înmânat bărbatului în cauză documentele aferente şcolarizării şi noul permis de conducere, acesta din urmă plătindu-i suma de aproximativ 290 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
23.8 ° C
24.8 °
22.8 °
57 %
7.9kmh
30 %
Dum
24 °
lun
30 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Trotinetele electrice încep să poarte urmele provocărilor din traficul botoşănean.

EDITORIAL

Acum ceva timp stăteam de vorbă cu un individ bine ancorat în realitatea politică autohtonă. Și, printre altele, mi-am exprimat îngrijorarea la ultimele manevre...

EPIGRAMA ZILEI

Tânăr vreau mereu să fiu Să trăiesc așa cum știu, Să scot doar prostii pe gură Când văd câte-o vergetură! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...