luni, iunie 17, 2024
AcasăLocal BTMunicipalitatea investește în eficientizarea iluminatului public

Municipalitatea investește în eficientizarea iluminatului public

După implementarea proiectului – pilot, care a presupus modificarea sistemului de iluminat public la opt treceri de pietoni pe strada Împărat Traian, au fost făcute lucrări similare și în alte zone ale orașului. Acestea sunt Cuza Vodă, Marchian, Bulevardul Mihai Eminescu și George Enescu.

Lucrările de supra-iluminare a trecerilor de pietoni de pe străzile menționate au fost executate în proporție de 90%. Mai avem doar câteva treceri unde este necesară toaletarea arborilor, după care se vor monta lămpi LED cu lumină direcționată”, a explicat Cosmin Andrei. Potrivit edilului, în acest proiect vor mai fi incluse strada Bucovina și Calea Națională (întregul tronson).

Supra-iluminarea trecerilor de pietoni vine ca o completare a proiectului implementat de municipalitate vizând eficientizarea iluminatului public prin montarea de corpuri de iluminat cu LED și sistem de telegestiune în locul actualului sistem de iluminat.

În scurt timp, în oraș vor fi montate 401 corpuri noi de iluminat cu LED, sistem de telegestiune a iluminatului, soluții alternative pentru 52 de corpuri de iluminat cu LED dispuse într-o zonă de mai mică importanță și cu riscuri de circulație scăzute, toate acestea ducând la atingerea obiectivului de economie consum energie electrică de 70% față de situația existentă.

Zonele unde se va interveni sunt: Manolești Deal, Pacea, Mihail Kogălniceanu, Primăverii, Octav Onicescu, Marchian, Cuza Vodă, Petru Rareș, Calea Națională, Cornișa, Ștefan Luchian, Armoniei, alei pietonale în Parcul Curcubeului, Aleea Curcubeului, Aleea Cinema, Aleea Pacea.

Până la sfârșitul lunii august 2022, sistemul de iluminat public va fi eficientizat”, a concluzionat Cosmin Andrei.

Primăria Botoșani a cumpărat sistemul de iluminat public de la Delgaz Grid

În ședința ordinară din luna aprilie, consilierii municipali botoşăneni au votat proiectul vizând achiziţionarea sistemului de iluminat public de la Delgaz Grid. Despre această achiziţie se vorbeşte de mai bine de nouă ani, fiind purtate mai multe negocieri în ultimii ani.

În anul 2013, când a fost inventariat sistemul, Viorel Iliuţă, atunci viceprimar, dădea ca sigură cumpărarea sistemului până la finele acelui an. Acest lucru nu s-a întâmplat. Ani la rând, edilii au motivat că suma solicitată de reprezentanţii Delgaz Grid este prea mare. Acum, prin votul consilierilor şi în urma negocierilor, s-a stabilit ca primăria să plătească 600.000 de lei plus TVA, în două tranşe, prima în 30 de zile de la semnarea contractului şi a doua în termen de 12 luni.

În cadrul ședinței ordinare din 30 iunie, primarul Cosmin Andrei a anunțat că a fost semnat la notar contractul vizând achiziția sistemului de iluminat public.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.8 ° C
20.6 °
17.8 °
78 %
1.4kmh
0 %
lun
26 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
25 °
vin
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici nu știi, la vremea asta, și îți dai seama abia când te întorci la mașină că e vremea culesului.

EDITORIAL

Aproape sigur, în istoria locurilor în care ne ducem existențele, Valeriu Iftime nu va rămâne ca nabab, afacerist de frunte sau ca profesionist desăvârșit...

EPIGRAMA ZILEI

Pleacă ăștia, nu-i problemă Însă eu am o dilemă : Oare ăia care vin Or să fure mai puțin? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...