vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTAparatură ultraperformantă pentru Maternitate (video)

Aparatură ultraperformantă pentru Maternitate (video)

Organizația Salvați Copiii şi Fundaţia Vodafone România au venit, din nou, în sprijinul bebelușilor din Botoșani. Astfel, în cadrul proiectului „Şansă la viaţă pentru nou-născuţii din Botoşani”, derulat de Organizaţia Salvaţi Copiii România, în parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani şi Consiliul Judeţean Botoşani, secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani  a primit aparatură medicală în valoare totală de aproape 900.000 lei, constând în 41 de echipamente performante.

Proiectul este finanţat de Fundaţia Vodafone România, prin Fondul Viaţă pentru Nou-Născuţi, care urmăreşte creşterea capacităţii secţiilor şi compartimentelor de neonatologie şi de terapie intensivă neonatală de a stabiliza, diagnostica, trata şi transfera pacienţii nou-născuţi cu diferite afecţiuni medicale.

Conferinţă de presă la Maternitate 

Maternitatea a primit două aparate de ventilaţie, şase monitoare, opt blendere de aer, o hotă filtrantă cu flux de aer laminar, şase lămpi de fototerapie, 15 injectomate, un Kit complet de resuscitare neopuff, două aparate de ventilaţie CPAP – pentru a le asigura celor mici un tratament adecvat.

În acest context, ieri, la sediul Maternităţii din Botoşani a avut loc o conferinţă de presă, la care au participat managerul Spitalului Judeţean „Mavromati” din Botoşani, Doina Caba, preşedinta Consiliului Judeţean (CJ) din Botoşani, Doina Federovici, şefa Secţiei de Neonatologie, Carmen Zaboloteanu, alături de întreaga echipă medicală de pe secţie, Angela Galeţa, director Fundaţia Vodafone România, Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii şi o parte din echipa care a participat la proiect.

„Nu îmi găsesc cuvintele să vă exprim cât de importantă este această aparatură”

În ediţia 2021-2022, pe lângă Maternitatea din Botoşani, alte cinci secţii de neonatologie şi terapie intensivă neonatală de nivel I şi II din ţară au primit finanţare în valoare totală de 4.5 milioane lei.

În Maternitatea de la Botoşani au loc anual în jur de 2.600 – 2.800 de naşteri, dintre care aproximativ 10% premature şi 10 – 15 % nou-născuţi eutrofici, care necesită îngrijiri speciale în Terapie Intensivă.

„În acest proiect Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean a beneficiat de aparatură medicală de înaltă performanţă şi de ultimă generaţie de aproximativ 900.000 de lei. Nu îmi găsesc cuvintele să vă exprim cât de importantă este această aparatură pentru diagnosticarea şi tratarea precoce a pacienţilor care se adresează Secţiei de Neonatologie. Pe această cale conducerea Spitalului Judeţean mulţumeşte Organizaţiei Salvaţi Copiii şi Fundaţiei Vodafone România, pentru implicarea şi dotarea secţiei noastre, dar şi pentru implicarea de la nivel naţional”, a spus Doina Caba, manager Spitalul Judeţean „Mavromati”.

Organizaţia Salvaţi Copiii se implică în reducerea mortalităţii infantile

Din  anul 2010, Organizaţia Salvaţi Copiii se implică în reducerea mortalităţii infantile, ajungând până acum în 102 unităţi medicale (secţii de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secţii de pediatrie şi Obstetrică-Ginecologie) din toate judeţele ţării, cu peste 930 de echipamente vitale, investind peste 7.000.000 de euro.

Prin dotarea de la Maternitatea din Botoşani, Salvaţi Copiii îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea sănătăţii copiilor născuţi prematur şi a copiilor care necesită îngrijiri speciale în secţia de neonatologie şi terapie intensivă.

„În ultimii doi ani a fost pusă o presiune suplimentară asupra sistemului medical care era deja fragilizat, iar nevoile sunt şi mai acute, de aceea am accelerat eforturile noastre de a susţine cât mai mult maternităţile din ţară, pentru a le dota cu aparatură modernă cât mai performantă. Proiectul acesta este foarte important, împreună cu partenerii noştri, susţinem un spital care îngrijeşte naşterile din tot judeţul, un spital care are o echipă de medici dedicaţi, cu care avem o colaborare îndelungată”, a precizat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

„Investim în viaţa unor luptători”

Organizaţia Salvaţi Copiii a donat anterior aparatură medicală în valoare totală de 115.374 euro, fiind vorba despre 3 incubatoare, 2 mese radiante, 2 ventilatoare, 1 bilirubinometru şi un ecograf.

„Ne bucurăm că Organizaţia Salvaţi Copiii ne este alături în munca noastră de a asigura un start bun în viaţa copiilor din Botoşani şi că am fost parte din acest proiect deosebit. Este foarte important să le putem oferi celor mici cele mai bune tratamente, să facem tot ce este posibil pentru a le salva viaţa, ei sunt cei mai de preţ, pentru ei merită să luptăm şi să investim în aparatură, pentru că investim în viaţa unor luptători”, a spus şi Carmen Zaboloteanu, şefa Secţiei de Neonatologie.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.5 ° C
10.5 °
9.4 °
74 %
4kmh
77 %
vin
8 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...