spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTAgresor băgat după gratii. Şi-a terorizat şi ars cu țigara concubina

Agresor băgat după gratii. Şi-a terorizat şi ars cu țigara concubina

Un botoșănean care și-a maltratat concubina din Italia va face pușcărie în România. Trimis în judecată de autoritățile judiciare italiene, bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a revenit în țară, dar a fost condamnat în Peninsulă la închisoare cu executare. 

În loc să ceară extrădarea acestuia, italienii au solicitat ca pedeapsa dictată împotriva lui să fie executată într-un penitenciar din România. Astfel, miercuri, pe 6 iulie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale l-au localizat pe bărbatul din comuna Mihai Eminescu, l-au reținut și ulterior l-au escortat către Penitenciarul Botoșani, în vederea încarcerării.

Tânărul a fost condamnat la 3 ani de închisoare în Italia pentru săvârșirea infracțiunilor de rele tratamente aplicate în familie, care își regăsește corespondentul în dreptul român, în infracțiunea de lovire sau alte violențe și vătămare corporală gravă în formă continuată, care își găsește corespondentul în dreptul român în infracțiunea de lovire sau alte violențe aplicate familiei.

Sentinţa este definitivă.

Femeie traumatizată

Întreaga poveste a ieșit la iveală la începutul acestei luni, când autoritățile italiene au cerut punerea în executare a sentinței prin care Alexandru-Toader Antoci, din comuna Mihai Eminescu, a fost condamnat definitiv la trei ani de detenție, în urma unor sentințe dispuse de Tribunalul din Udinese și Curtea de Apel din Trieste, pentru rele tratamente în familie și vătămare corporală gravă în formă continuată.

În fapt, susțin autoritățile italiene, în perioada 2012-2015, bărbatul, care se stabilise în Udinese, ar fi trăit în concubinaj cu o femeie, dar la un moment dat relaţia dintre cei doi a devenit extrem de conflictuală, caracterizată de certuri continue, şi care a dus frecvent la episoade violente, motiv pentru care femeia a ajuns la spital și a cerut ajutorul autorităților.

Lovită, arsă cu țigara, amenințată și terorizată cu tot felul de repercusiuni, femeia l-a părăsit și s-a refugiat la niște prieteni, după care a depus plângere penală. Imediat ce autoritățile italiene au declanșat ancheta împotriva lui, botoșăneanul a revenit în țară, dar procesul deschis împotriva lui a mers mai departe, iar bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare, hotărârea devenind definitivă pe 11 septembrie 2020.

Luna aceasta, la solicitarea judecătorilor din Italia, magistrații Curții de Apel Suceava au recunoscut hotărârea dictată în Peninsulă și au dispus ca Alexandru-Toader Antoci să-și ispășească pedeapsa în țară, infracțiunile comise în Italia fiind asimilate violenței în famiie, conform Codului penal românesc.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
94 %
2.7kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...