joi, septembrie 29, 2022
AcasăLocalCompetiția dintre pompierii militari din Moldova continuă

Competiția dintre pompierii militari din Moldova continuă

Rapiditate, îndemânare, precizie, rezistență fizică și psihică sunt calitățile pe care le-au demonstrat participanții la etapa zonală a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, în prima zi a competiției.

Peste 60 de pompieri de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență Iași, Bacău, Suceava, Neamț și Botoșani au susținut, astăzi, trei din cele patru probe ale concursului, respectiv „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 m” și „Ștafeta 4 x 100 m”.
„Scara de fereastră” și „Pista cu obstacole pe 100 m” s-au desfășurat pe baza de pregătire a Detașamentului de Pompieri Dorohoi, iar „Ștafeta 4×100 m”, pe Stadionul Municipal Botoșani.

Concurenții au tratat fiecare probă cu responsabilitate, timpii obținuți fiind importanți în stabilirea clasamentului final pentru calificarea la etapa națională.

Mâine dimineață, începând cu ora 09.00, pe Stadionul Mecanex din municipiul Botoşani, se va desfășura ultima probă, „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

Probele sunt identice cu cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor (C.T.I.F.).

La această etapă participă, în calitate de invitat special, lotul sportiv al pompierilor din Varna, Bulgaria.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani este, în acest an, organizatorul etapei zonale a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situații de urgență.

11 dintre loturi care se vor obține cei mai buni timpi la etapele zonale vor participa la faza naţională a concursului, care se va desfăşura în luna septembrie, la Sibiu.

Obiectivul fundamental al competiției este dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.4 ° C
16.6 °
11.1 °
88 %
1.3kmh
39 %
mie
13 °
joi
24 °
vin
25 °
sâm
27 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe timpul nopții va trebui să fim decenți. Că e frig.

EDITORIAL

Despre modul impardonabil în care au fost umiliți mulți olimpici botoșăneni cu prilejul Galei de Excelență în Educație s-a scris pe larg în paginile...

GÂNDUL ZILEI

După ce-am citit un tom Cred că m-am edificat: „Expirat” este un om Care-a fost cândva … pirat! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...