spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTBotoșănean șef de promoție la Facultatea de Pompieri: “Este o meserie nobilă”...

Botoșănean șef de promoție la Facultatea de Pompieri: “Este o meserie nobilă” (video)

Tinerii botoșăneni continuă să facă performanțe la cel mai înalt nivel.

Dacă subinspectorul de poliție Iuliana Mădălina Borș, a devenit șef de promoție la Academia de Poliție, un alt tânăr din Botoșani a fost și el desemnat șeful promoției la facultatea pe care a absolvit-o. Este vorba despre sublocotenentul Andrei Alexandru Hrițcu, care este șef de promoție la Facultatea de Pompieri. Tânărul a încheiat facultatea din cadrul Academiei de Poliție cu media generală 9,65.

Acesta și tânăra Mădălina Iuliana Borș au avut cele mai mari medii din Academia de Poliție, promoția 2022. Niciunul, însă, nu va continua cariera la Botoşani. Dacă Mădălina a ales să îşi continue activitatea la Bucureşti, în cadrul DGA, Alexandru va activa la Iaşi. Acesta spune că a ales cariera de pompier pentru provocările pe care le presupune, dar şi pentru că este o meserie nobilă.

„O să îmi continui activitatea în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mihail Sturdza al judeţului Iași. Am ales să devin pompier întrucât această meserie îmbină foarte bine partea teoretică, inginerească cu cea practică. Mă ajută să mă dezvolt foarte mult pe ambele planuri. Consider că este o meserie nobilă, întrucât asigură siguranța oamenilor şi este dedicată gestionării tuturor situațiilor de urgenţe. Este o meserie practică, plină de provocări, ce asigură o evoluție continuă atât pe plan personal, cât şi al carierei militare”, a spus Andrei Alexandru Hriţcu pentru Monitorul de Botoşani.

Mediu dificil, dar plin de satisfacţii

Tânărul spune că viaţa în Academia de Poliţie nu este deloc uşoară, însă cu siguranţă aduce satisfacţii. „Mi s-a părut puţin dificil la început, schimbând mediul de acasă cu unul mai restrictiv, cu anumite rigori. Ulterior am conștientizat că aceste reguli date de specificul universităţii reprezintă temelia care stă la baza unei cariere de succes în cadrul Ministerul Afacerilor de Interne”, a mai spus tânărul sublocotenent.

Alexandru are şi câteva sfaturi pentru tinerii care doresc să urmeze o carieră în Ministerul Afacerilor de Interne. „Le recomand cu căldură să dea admiterea la această Facultate. Este o experienţă pe care nu o vor uita cu siguranță, şi chiar dacă la început li se va părea dificil, să aibă răbdare, întrucât este o chestie de acomodare, să rămână cu capul sus şi să exceleze în orice moment”, a mai spus Alexandru Hriţcu pentru Monitorul de Botoşani.

Cei doi tineri au fost premiați în prezența ministrului de Interne Lucian Bode. Vineri a avut loc festivitatea de decorare a drapelului de luptă și de acordare a gradului militar, respectiv profesional. Au participat aproape 1600 de absolvenți ai promoției de ofițeri „Regina Maria – 100 de ani de la Încoronare” 2022 a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...