vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTTrei pacienți cu Covid la Terapie Intensivă. Spitalul județean impune noi restricții...

Trei pacienți cu Covid la Terapie Intensivă. Spitalul județean impune noi restricții vizitatorilor

Covid îşi intră tot mai mult în drepturi. Tot mai multe cazuri zilnice au făcut ca pe secția ATI să ajungă trei pacienți în ultimele 24 de ore. Spitalul a impus noi restricţii la vizitatori.

47 de botoșăneni au fost diagnosticați cu Covid în ultimele 24 de ore, iar miercuri rata de infectare a ajuns la 0,51 de cazuri la mia de locuitori.

La nivelul municipiului Botoșani indicele este de 1,11 de cazuri la mie. În prezent în 32 de localități din județ rata de infectare este zero.

Mai multe paturi Covid la Spitalul Județean

În ultimele zile a crescut și numărul botoșănenilor internați din cauza Covid. De asemenea, după aproape jumătate de an în care nu s-a înregistrat niciun caz de Covid în secția ATI, medicii botoșăneni au fost nevoiți să admită primele cazuri. În prezent nu mai puţin de trei pacienți sunt internați la terapie intensivă cu Covid. Acest lucru a determinat reprezentanţii unităţii sanitare să solicite Direcției de Sănătate Publică (DSP) o mărire a capacităţii de internare a pacienţilor pozitivi. „A crescut numărul de paturi Covid în ATI la cinci. Medicală I la 34 şi 9 suspecţi, iar Boli Infecţioase adulţi la 43. Și secția Boli Infectioase copii a crescut la 32 paturi”, au precizat reprezentanţii DSP Botoșani. În acest scop, pacienţii noncovid din secția Medicală I vor fi evaluaţi şi se decide externarea lor sau transfer în celelalte secţii medicale din spital.

Restricții impuse în tot spitalul

Conducerea celui mai mare spital din judeţ a luat decizia ca masca să devină obligatorie în toată incinta unităţii sanitare, pentru toată lumea. Mai mult, ca urmare a creşterii numărului de cazuri COVID-19 în rândul pacienţilor internaţi în spital, se impune reducerea numărului de vizitatori admişi în secţiile spitalului. Potrivit unei adrese trimise de conducerea unităţii sanitare, începând cu data de 18.07.2022 este permis accesul în sectii a unui singur vizitator per pacient.

„Accesul în secţie se permite doar cu echipament de protecţie (obligatoriu mască de protecţie, botoşi, halat). Medicul şef şi asistentul şef secţie răspund de gestionarea vizitatorilor la nivelul secţiei/compartimentului şi de asigurarea echipamentelor de protecție necesare”, a precizat economista Doina Caba, managerul Spitalului Județean de Urgență.

Înainte de accesul în secţii, vizitatorii sunt informaţi cu privire la condiţiile care trebuie îndeplinite pe parcursul vizitei.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...