spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTBătaie cu poliția terminată cu o condamnare

Bătaie cu poliția terminată cu o condamnare

Un tânăr de 32 de ani, care s-a opus încătușării și a lovit o polițistă aflată în misiune, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Botoșani la un an şi două luni închisoare pentru ultraj. Instanța a dispus însă suspendarea executorii pedepsei sub supraveghere. Astfel, timp de doi ani și șase luni, tânărul va trebui să respecte mai multe măsuri stabilite de judecători.

Pentru a scăpa de pușcărie, Antonin C. va trebui să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Botoşani sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, iar pe parcursul termenului de supraveghere va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Botoşani sau în cadrul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Botoşani, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

Judecătorii l-au obligat și la plata unor daune morale față de polițistă în valoare de 6.000 de lei. Sentința a fost pronunțată miercuri, pe 20 iulie a.c., dar nu este definitivă.

Poliţistă lovită cu pumnul în faţă

Scenele violente au avut loc pe 20 august 2021, în jurul orei 16.50, când polițiștii au fost solicitați să intervină pentru aplanarea unui scandal izbucnit la un bar de pe strada Mihail Kogălniceanu.

În primă fază a intervenit un echipaj de la ordine publică, din care făcea parte și o polițistă. Cum scandalul era în toi, polițiștii au încercat să-l imobilizeze pe un tânăr, care i-a adresat amenințări unei tinere de 20 de ani și care manifesta un comportament recalcitrant și nu colabora cu forțele de ordine.

În timpul intervenției, mai mulți tineri care se aflau în zonă au încercat să-i împiedice pe polițiști să desfășoare activitățile specifice, iar tânărul a prins curaj și s-a opus încătușării. În aceste împrejurări, scandalagiul a lovit-o cu pumnul în față pe polițistă, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale. Ulterior, la fața locului au ajuns și alte echipaje de poliție, iar individul a fost imobilizat și încătușat. Întrucât era extrem de agitat, tânărul a fost internat la Psihiatrie. Ulterior, el a fost reținut și plasat în arest la domiciliu.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, Antonin C. Fiind acuzat de ultraj. Totodată, un alt tânăr care a încercat să-i împiedice pe polițiști în luarea măsurilor legale a fost amendat cu 6.000 de lei.

Angajata MAI a mai fost implicată într-un caz de ultraj

Polițista a mai fost victimă într-un caz de ultraj. În vara lui 2020, ea a fost solicitată să intervină într-un alt scandal care a avut loc în Parcul Tineretului.

Și atunci, ea a încercat să încătușeze o femeie, dar aceasta din urmă a ripostat și a lovit-o cu pumnul în ochi. Reținută, agresoarea a fost arestată preventiv și trimisă în judecată, iar în urma unui proces destul de scurt a fost condamnată la închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Totodată, agresoarea a fost obligată să-i plătească polițistei daune morale de 10.000 de lei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.9 ° C
14.6 °
10 °
78 %
2.2kmh
86 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °
vin
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...