marți, august 9, 2022
AcasăLocalPregătiri pentru Festivalul Concurs al Fanfarelor

Pregătiri pentru Festivalul Concurs al Fanfarelor

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale organizează a XVI-a ediție a Festivalului Concurs al Fanfarelor. Manifestarea va avea loc pe 6 august. Astfel, formațiile care vor să participe se pot înscrie până la data de 25 iulie la adresa de e-mail muzica@centrulcreatieibt.ro.

Festivalul este organizat cu scopul de a promova fanfarele tradiţionale și folclorul muzical specific vetrelor folclorice pe care le reprezintă. Totodată, se urmărește stimularea celor mai talentaţi şi valoroşi interpreţi ai folclorului muzical românesc; descoperirea, valorificarea şi promovarea creaţiilor folclorice de certă calitate artistică; îmbogăţirea repertoriului interpreţilor cu creaţii din fondul tradiţional de autentică valoare, readuse în circuitul artistic și contracararea tendinţei de alterare şi vulgarizare a folclorului muzical şi a portului popular.

Manifestarea se va organiza pe două secțiuni, fanfare de copii și tineri, respectiv fanfare de adulți. Potrivit organizatorilor, repertoriul trebuie să include folclor: hore, sârbe, bătute; cântece patriotice, marșuri militare; repertoriu de promenade: valsuri, polci, mazurci, fantezii etc.

Invităm botoşănenii să se bucure de această hrană pentru suflet, intrând în armonie timp de câteva ore cu spectacolul muzicilor de fanfare”, au mai transmis organizatorii evenimentului.

Fanfara care va câștiga trofeul festivalului va primi și un premiu de 1500 de lei. Premiile care vor fi acordate la cele două secțiuni vor avea următoarele valori: premiul I – 1200 de lei, premiul II – 1100 de lei, premiul III – 1000 de lei, mențiune – 800 de lei, premiul de popularitate – 800 de lei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.4 ° C
20.6 °
18.9 °
78 %
3.9kmh
99 %
mar
20 °
mie
18 °
joi
26 °
vin
30 °
sâm
30 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar pe Arafat au reușit să îl decontamineze.

EDITORIAL

Mai e ceva timp până la următorul set de alegeri - și încă ce alegeri; că va fi set complet - astfel că pentru...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...