marți, august 9, 2022
AcasăLocalElevii de 10 la examene vor primi premii în bani

Elevii de 10 la examene vor primi premii în bani

Primarul Cosmin Andrei a inițiat un proiect de hotărâre vizând premierea elevilor din municipiu care au obținut media 10 la examenele naționale din acest an. Proiectul de hotărâre va fi dezbătut în ședința ordinară din 28 iulie a deliberativului local.

Se aprobă alocarea sumei de 9.405 de lei din bugetul local al municipiului Botoșani pe anul 2022 pentru premierea elevilor care au obținut rezultate deosebite în educație, prin obținerea mediei 10 la Examenul de Bacalaureat, respectiv media 10 la Evaluarea Națională, sesiunea 2022„, se arată în proiectul de hotărâre.

Nu sunt de ajuns doar felicitările noastre, în primul rând pentru munca lor, dar și pentru susținerea familiei și dedicația cadrelor didactice. Performanța trebuie să fie și recompensată!„, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Potrivit datelor transmise de conducerea Inspectoratului Școlar Județean, sunt cinci absolvenți de liceu și patru absolvenți de gimnaziu din municipiul reședință de județ care au 10 pe linie la examenele naționale din acest an. Toți cei nouă elevi de 10 vor primi câte 1000 de lei net. Tot din bugetul local municipalitatea va asigura cei 405 lei reprezentând impozitul pe venit.

Cei patru elevi din municipiu, cu 10 pe linie la Evaluarea Națională sunt: Bogdan Chebac – Şcoala Gimnazială 17, Teodora Constantin – Şcoala Gimnazială „Grigore Antipa”, Ema Ioana Andronic şi Alexandru Mihail Macovei – de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

Din echipa de tineri studioși cu media maximă la Bacalaureat fac parte: surorile gemene Andreea Irina și Mihaela Cezara Iurea, Raluca Ștefania Brumă, Elena Cristiana Crețu și Maria Culidiuc, toate absolvente ale Colegiului Național (Mihai Eminescu).

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
21.4 ° C
21.6 °
19.4 °
68 %
6.3kmh
100 %
mar
23 °
mie
18 °
joi
26 °
vin
30 °
sâm
30 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar pe Arafat au reușit să îl decontamineze.

EDITORIAL

Mai e ceva timp până la următorul set de alegeri - și încă ce alegeri; că va fi set complet - astfel că pentru...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...