marți, iunie 18, 2024
AcasăLocal BTElevii de 10 la examene vor primi premii în bani

Elevii de 10 la examene vor primi premii în bani

Primarul Cosmin Andrei a inițiat un proiect de hotărâre vizând premierea elevilor din municipiu care au obținut media 10 la examenele naționale din acest an. Proiectul de hotărâre va fi dezbătut în ședința ordinară din 28 iulie a deliberativului local.

Se aprobă alocarea sumei de 9.405 de lei din bugetul local al municipiului Botoșani pe anul 2022 pentru premierea elevilor care au obținut rezultate deosebite în educație, prin obținerea mediei 10 la Examenul de Bacalaureat, respectiv media 10 la Evaluarea Națională, sesiunea 2022„, se arată în proiectul de hotărâre.

Nu sunt de ajuns doar felicitările noastre, în primul rând pentru munca lor, dar și pentru susținerea familiei și dedicația cadrelor didactice. Performanța trebuie să fie și recompensată!„, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Potrivit datelor transmise de conducerea Inspectoratului Școlar Județean, sunt cinci absolvenți de liceu și patru absolvenți de gimnaziu din municipiul reședință de județ care au 10 pe linie la examenele naționale din acest an. Toți cei nouă elevi de 10 vor primi câte 1000 de lei net. Tot din bugetul local municipalitatea va asigura cei 405 lei reprezentând impozitul pe venit.

Cei patru elevi din municipiu, cu 10 pe linie la Evaluarea Națională sunt: Bogdan Chebac – Şcoala Gimnazială 17, Teodora Constantin – Şcoala Gimnazială „Grigore Antipa”, Ema Ioana Andronic şi Alexandru Mihail Macovei – de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

Din echipa de tineri studioși cu media maximă la Bacalaureat fac parte: surorile gemene Andreea Irina și Mihaela Cezara Iurea, Raluca Ștefania Brumă, Elena Cristiana Crețu și Maria Culidiuc, toate absolvente ale Colegiului Național (Mihai Eminescu).

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
27.7 ° C
30.9 °
27.6 °
49 %
2.2kmh
90 %
mar
26 °
mie
33 °
joi
24 °
vin
29 °
sâm
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Şantierele electorale au ajuns şi în faţa primăriei. Doar că zelul muncitorilor parcă nu mai e deloc la fel.  

EDITORIAL

Stăm foarte prost… Despre rezultatul alegerilor locale și europarlamentare e vorba. Noul USL a făcut ce era de făcut și a „câștigat” alegerile, procentele...

EPIGRAMA ZILEI

Deși-i mereu colorat În vopsele doctrinare, Lumea s-a edificat Că nu-i … de nicio culoare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...