joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTVitezoman urmărit de polițiștii 11 kilometri. Fugarul s-a ascuns într-o biserică

Vitezoman urmărit de polițiștii 11 kilometri. Fugarul s-a ascuns într-o biserică

Caz incredibil petrecut în județ. Un vitezoman, care a făcut gafă după gafă chiar sub ochii polițiștilor, a dat bir cu fugiții. Urmărit de polițiști aproape 11 kilometri, tânărul a crezut că va fi iertat de păcate dacă se va refugia într-o biserică. Doar că nu a fost așa.

Scenele s-au petrecut vineri, pe 26 august a.c., când polițiștii din cadrul Biroului Rutier au surprins pe DJ 208 C, în localitatea Vorona, un autoturism care se deplasa cu viteza peste limita legală, respectiv 142 km/h. Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat indicațiilor polițiștilor de a opri la semnal, aceștia au pornit în urmărirea sa, pe o distanță de aproximativ 11 kilometri.

„Pe traseul parcurs, conducătorul auto a încălcat alte două reguli de circulație, respectiv a efectuat o depășire pe linia continuă și nu a acordat prioritate de trecere autoturismelor care aveau acest drept, într-un sens giratoriu. Ulterior, conducătorul auto a părăsit autoturismul și s-a refugiat într-un lăcaș de cult, unde a fost depistat de polițiști și condus la audieri”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Depistat în biserica din Schit Orășeni, unde participa la slujba religioasă alături de alți credincioși, fugarul a fost dus la sediul sediul poliției, unde a fost identificat.

Astfel, potrivit reprezentanților IPJ, la volanul autoturismului s-ar fi aflat un tânăr de 25 de ani, din comuna Ungureni.

„Față de acesta a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de peste 3.600 de lei, totodată fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 270 de zile”, a adăugat Delia Nenișcu. Ba mai mult, tânărul nu a avut de întors și a trebuit să recunoască totul în fața polițiștilor. Asta pentru că principalele probe împotriva lui au fost imaginile surprinse de radar, dar și body-cam-ul polițiștilor.

Vineri, pe 26 august a.c., polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, săvârșite ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză. În cadrul activităților desfășurate, pe raza municipiului Botoșani și a comunelor arondate, polițiștii au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 15.000 de lei, totodată fiind reținute 9 permise de conducere, dintre care 8, pentru depășirea limitei de viteză și un permis pentru conducere sub influența alcoolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...