spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTBărbatul care şi-a înjunghiat soţia în somn rămâne în arest. Femeia se...

Bărbatul care şi-a înjunghiat soţia în somn rămâne în arest. Femeia se zbate între viaţă şi moarte (video)

Bărbatul de 55 de ani, care şi-a înjunghiat grav soţia, a fost reţinut de poliţişti la scurt timp după agresiune. Judecătorii au decis ca acesta să petreacă următoarele 30 de zile după gratii, pentru tentativă de omor.

Femeia în vârstă de 43 de ani a fost înjunghiată în timp ce dormea în propriul pat. Incidentul a avut loc vineri seară, în apartamentul în care aceasta locuia, împreună cu cei doi copii. Femeia tocmai intentase un proces de divorţ, din cauza problemelor cu alcoolul pe care le-ar avea soţul ei. Vineri, într-un acces de furie, şi sub influenţa băuturilor alcoolice, bărbatul a intrat peste femeie în dormitor şi a înjunghiat-o de mai multe ori, chiar sub ochii copiilor. Mărturiile acestora sunt cutremurătoare.

„Eu stăteam în pat, mama dormea. La un moment dat a intrat peste ea şi a lovit-o cu cuţitul. Am auzit-o pe mama că ţipă şi m-am trezit şi am ieşit din cameră. Mama era pe jos, plină de sânge, dar conştientă. Tata era pe hol. Am ieşit pe hol şi m-a prins de gât şi îmi spunea vrei să te omor şi pe tine? Atunci a ieşit un văr de-al meu din bucătărie şi l-a împins, după care tata a fugit din casă”, a povestit fiica celor doi, în stare de şoc.

Bărbatul a fugit desculţ, făcându-se nevăzut în cartierele din preajmă. O întreagă mobilizare de forţe ale poliţiei a fost pusă în mişcare, inclusiv trupele de mascaţi.

La scurt timp, acesta a fost identificat de o patrulă mixtă de poliţie, care l-a imobilizat imediat. Ulterior, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi audiat de procurori. Acesta le-a spus că totul a fost dintr-un acces de furie, din cauză că soţia a intentat divorţ şi îl acuza că este un consumator înrăit de alcool.

Bărbatul este acuzat de tentativă de omor

„În cursul noptii trecute, în urma sesizării organelor de Poliţie, s-a procedat la constatarea săvârşirii unei infracţiuni de violenţă în familie, sub forma tentativei de omor. O persoană de sex masculin şi-a înjunghiat de mai multe ori soţia. Autorul a fost identificat şi reţinut de organele de poliţie şi prezentat procurorului. În cursul nopţii de vineri, acesta a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore. În cursul zilei de sâmbătă, a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului, fiind dispusă măsura de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a precizat Valeriu Chihaia, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Soţia acestuia este în stare gravă

Între timp, femeia a fost internată în stare gravă în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean. Imediat cum a ajuns la Urgenţe cu ambulanţa, aceasta a fost dusă în sala de operaţii. Ulterior, a fost transferată la Terapie Intensivă. „Pacienta a fost mai întâi internată pe secţia de ATI. Prezenta şoc hemoragic, plăgi înjunghiate multiple, plăgi înjunghiate atât la nivelul toracelui superior, cât şi la nivelul toracelui inferior, plăgi înjunghiate la nivelul ambelor braţe, plăgi înjunghiate craniene. În prezent este internată pe Sectia Chirurgie Generală. Prognosticul este unul rezervat„, a precizat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al SJU Mavromati.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15 ° C
15 °
10.5 °
59 %
3.6kmh
97 %
mar
14 °
mie
19 °
joi
17 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...