sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăLocalAvion cu pasageri decolat de la Suceava, interceptat de avioane de vânătoare

Avion cu pasageri decolat de la Suceava, interceptat de avioane de vânătoare

Un avion plin cu pasageri români, care zbura din România spre Italia, a fost interceptat și identificat de două avioane de vânătoare din Italia, în după-amiaza zilei de duminică, 18 septembrie 2022, după ce a pierdut legătura radio cu autoritățile locale.

Din primele informații, relatate de Gazzetta del Mezzogiorno, reiese că a fost vorba despre o aeronavă Boeing 737, aparținând Ryanair, care transporta pasageri de la Suceava spre aeroportul Ciampino din Roma.

Piloții se pare că au pierdut comunicațiile radio cu autoritățile aeriene din Italia, în timpul zborului, motiv pentru care comandanții Centrului Operațional Aerian Combinat din Torrejon, Spania, ce aparține de NATO și este responsabil de zona aeriană UE prin care zbura avionul, a dat ordin ca două avioane de vânătoare Eurofighter să decoleze de la baza aeriană din Gioia del Colle din provincia Bari (Puglia) pentru a intercepta aeronava.

Cele două Eurofighter au interceptat și identificat imediat avionul Boeing, dar piloții acestuia din urmă au reușit între timp să restabilească legătura radio cu autoritățile.

Avioanele de vânătoare s-au întors astfel liniștite la sol, permițând aeronavei care zbura spre Ciampino să-și continue cursa.

Incidentul a fost confirmat și de Aeronautica Militare (Aviația Militară) din Italia printr-o postare publicată, ieri, pe rețeaua de socializare Twitter.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16.8 ° C
18.8 °
16.7 °
70 %
1.3kmh
77 %
sâm
27 °
Dum
18 °
lun
14 °
mar
13 °
mie
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cam atât mai avem și totul va fi bine.

EDITORIAL

Scandalul momentului e altul decât cel care ar trebui să fie. Asta pentru că o țară întreagă urmărește cu sufletul la gură răfuiala dintre...

GÂNDUL ZILEI

Nu că ar avea un tic Dar mereu așa el zice: Pluralul de la „ilic” E … Ilici și nu „ilice”! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...