luni, iunie 17, 2024
AcasăLocal BTAvion cu pasageri decolat de la Suceava, interceptat de avioane de vânătoare

Avion cu pasageri decolat de la Suceava, interceptat de avioane de vânătoare

Un avion plin cu pasageri români, care zbura din România spre Italia, a fost interceptat și identificat de două avioane de vânătoare din Italia, în după-amiaza zilei de duminică, 18 septembrie 2022, după ce a pierdut legătura radio cu autoritățile locale.

Din primele informații, relatate de Gazzetta del Mezzogiorno, reiese că a fost vorba despre o aeronavă Boeing 737, aparținând Ryanair, care transporta pasageri de la Suceava spre aeroportul Ciampino din Roma.

Piloții se pare că au pierdut comunicațiile radio cu autoritățile aeriene din Italia, în timpul zborului, motiv pentru care comandanții Centrului Operațional Aerian Combinat din Torrejon, Spania, ce aparține de NATO și este responsabil de zona aeriană UE prin care zbura avionul, a dat ordin ca două avioane de vânătoare Eurofighter să decoleze de la baza aeriană din Gioia del Colle din provincia Bari (Puglia) pentru a intercepta aeronava.

Cele două Eurofighter au interceptat și identificat imediat avionul Boeing, dar piloții acestuia din urmă au reușit între timp să restabilească legătura radio cu autoritățile.

Avioanele de vânătoare s-au întors astfel liniștite la sol, permițând aeronavei care zbura spre Ciampino să-și continue cursa.

Incidentul a fost confirmat și de Aeronautica Militare (Aviația Militară) din Italia printr-o postare publicată, ieri, pe rețeaua de socializare Twitter.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.8 ° C
20.6 °
17.8 °
78 %
1.4kmh
0 %
lun
26 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
25 °
vin
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici nu știi, la vremea asta, și îți dai seama abia când te întorci la mașină că e vremea culesului.

EDITORIAL

Aproape sigur, în istoria locurilor în care ne ducem existențele, Valeriu Iftime nu va rămâne ca nabab, afacerist de frunte sau ca profesionist desăvârșit...

EPIGRAMA ZILEI

Pleacă ăștia, nu-i problemă Însă eu am o dilemă : Oare ăia care vin Or să fure mai puțin? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...