miercuri, martie 29, 2023
AcasăLocalCultură de cannabis descoperită în județ. Tânăr prins cu 1,7 kilograme de...

Cultură de cannabis descoperită în județ. Tânăr prins cu 1,7 kilograme de marijuana

Joi, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Botoșani, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoșani, au organizat o acțiune operativă, în urma căreia un tânăr, de 33 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta este bănuit de comiterea infracțiunii de cultivarea și producerea de droguri de risc fără drept.

„Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu luna mai a.c. și până în prezent, tânărul de 33 de ani ar fi desfășurat activități de cultivare și producere a drogurilor, în două locații pe care le-ar fi folosit în acest scop, din județul Botoșani”, au precizat anchetatorii.

Percheziții domiciliare

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T., au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, la două locații din județul Botoșani, folosite de către persoana bănuită de comiterea faptei.

„În urma activităților desfășurate, la locațiile vizate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un borcan de 1,7 kilograme care ar fi conţinut substanţe vegetale (muguri) cu miros specific plantei de cannabis, un borcan care ar fi conţinut substanţe vegetale (muguri) asemanătoare ca aspect și miros plantei de cannabis, 40 de ramuri, ce ar fi conţinut masă vegetală verde (muguri) cu miros specific plantei de cannabis, 120 ramuri cu inflorescenţă provenite de la 4 plante recoltate anterior”, se arată într-un comunicat de presă emis de procurorii DIICOT și polițiștii din cadrul SCCO Botoșani.

De asemenea, au fost descoperite plante asemănătoare ca aspect și miros plantei de cannabis, 43 de plante de cannabis, aflate în diferite stadii de dezvoltare, precum și 4 ghivece conţinând plante asemănătoare ca aspect și miros plantei de cannabis, în diferite stadii de dezvoltare, în cantitate de aproximativ 45 de kilograme de masă vegetală verde.

Facem precizarea că, pe întreg procesului penal, persoana bănuită de comiterea faptei beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
0.7 ° C
2.7 °
0.5 °
73 %
3.6kmh
11 %
mar
1 °
mie
4 °
joi
11 °
vin
10 °
sâm
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când vrei să protejezi pietonii, ori apar unii care pun beţe-n roate, ori alţii care pun roate-n beţe.

EDITORIAL

Cu ani în urmă, pe vremea când Michael Schumacher domina detașat Marele Circ, transmisiunile în direct erau întrerupte de o reclamă în care protagonist...

EPIGRAMA ZILEI

Oltenii din Parlament, (Opozanții, evident !) Strigau toți în gura mare Că ... fură la guvernare !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...