spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTDirectori de şcoli băgaţi în şedinţă. Prefectul a făcut apel la colaborare...

Directori de şcoli băgaţi în şedinţă. Prefectul a făcut apel la colaborare (video)

Joi, în Aula Magna a Colegiului Național “A.T. Laurian”, a avut loc o şedinţă cu şefii unităților de învățământ preuniversitar din județul Botoșani. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean (IŞJ) Botoșani. Printre invitaţi s-au numărat prefectul Sorin Cornilă, dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei de Sănătate Publică, ai Centrului Antidrog Botoșani, dar și ai unităților conexe IȘJ.

 „La nivelul județului Botoșani sunt școli care arată bine, dar încă mai sunt și școli care lasă de dorit. Vă propun ca împreună să fim mai implicați. Îmi doresc să implementați cât mai multe proiecte, să solicitați fonduri de la autoritățile locale de reabilitare a unităților de învățământ pentru dotări, pentru sisteme de monitorizare video și pentru pază. Iar dacă întâmpinați greutăți în relația cu autoritățile locale, vă ofer tot sprijinul meu”, a declarat prefectul Sorin Cornilă.

Printre cei care au luat cuvântul în cadrul şedinţei s-a numărat şi Daniela Gheorghiescu, șefa Biroului de Siguranță Școlară. Aceasta le-a transmis directorilor de şcoli că doreşte să facă front comun cu aceştia pentru asigurarea unul climat sigur pentru elevi.

„Îmi doresc cel puțin să nu mai avem infracționalitate gravă care să se soldeze cu consecințe dintre cele mai grave pentru toți participanții la procesul de învățământ”, a spus Daniela Gheorghiescu.

Apel pentru respectarea normelor sanitare

Reprezentanta DSP a făcut un apel pentru respectarea normelor sanitare.

„În unitățile de învățământ trebuie asigurate condițiile de igienă necesare apărării, păstrării și promovării stării de sănătate, dezvoltării fizice și neuropsihice armonioase și prevenirii apariției unor îmbolnăviri. Acest lucru se poate cu sprijinul dumneavoastră pentru că conform legislației aveți obligația de a asigura măsuri cât și materiale igienico-sanitare care sunt foarte importante pentru prevenirea unor îmbolnăviri. Să asigurați în permanență săpun, dezinfectant, recomandați păstrarea distanței. Au rămas o parte din măsurile care au fost pe perioada pandemiei, exceptând obligativitatea purtării măștii de protecției. Celelalte erau niște măsuri care erau recomandate și înainte de pandemie, sunt și vor fi recomandate și pe viitor”, a spus Ionela Franț.

54 de şcoli nu au autorizaţie de securitate la incendiu

În cadrul şedinţei a fost adusă în atenţie şi una dintre problemele cu care se confruntă instituţiile de învăţământ. Zeci de unităţi din judeţ nu au autorizație de securitate la incendiu.

„Am avut o serie de verificări la unitățile de învățământ premergător începerii noul an școlar. Și aceeași problemă cu care ne confruntăm de câțiva ani: lipsa autorizației de securitate la incendiu. Din evidențele noastre până în prezent sunt 54 de unități de învățământ, 53 de stat și o grădiniță învățământ privat. Știu că nu este obligația dumneavoastră de a solicita și obține autorizația de securitate la incendiu, este a autorității locale. Însă de câțiva ani nu se mișcă absolut nimic. Încep să apară modificări ale normativelor, iar condițiile de autorizare a unităților de învățământ vor fi din ce în ce mai restrictive”, a declarat Viorel Iftime.

Printre temele discutate s-au mai numărat asigurarea siguranței elevilor în școli și interzicerea folosirii telefoanelor mobile în timpul orelor de curs.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.9 ° C
14.6 °
10 °
78 %
2.2kmh
86 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °
vin
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...