miercuri, martie 22, 2023
AcasăLocalDotări de 134.000 lei pentru un liceu cu profil agricol din județ

Dotări de 134.000 lei pentru un liceu cu profil agricol din județ

Baza didactică a Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” din Șendriceni are în dotare, din această săptămână, încă un tractor achiziționat prin programul de finanțare a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru liceele agricole.
Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuță este una dintre cele 3 unități școlare din județul Botoșani, respectiv dintre cele 57 unități la nivel național parte a programului de finanțare din fonduri de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Unitatea pregătește aproximativ 700 de elevi în 28 de clase (12 clase de liceu și 16 clase de învățământ profesional). Dintre acestea, aproximativ 600 sunt în clase cu domenii specific agricol (mecanic auto, mecanic agricol, zootehnist, brutar, ospătar, respectiv tehnician veterinar, tehnician ecolog, tehnician in industria alimentara, sau tehnician in gastronomie).

Fonduri în valoare de 134.000 lei

Fondurile alocate de MADR din acest an școlar în valoare de 134.000 lei la care s-au adăugat alți 110.000 lei fonduri proprii si de la bugetul local au fost utilizați pentru achiziționarea unui tractor TAGRO 102. Acest utilaj vine în completarea celor achiziționate în anul precedent și asigura dezvoltarea bazei materiale a unității, permițând elevilor de la clasele de profil formarea conform standardelor profesionale în vigoare.
„La nivelul comunității, exista preocupare pentru dezvoltarea bazei materiale a claselor de profil. Consiliul local ȘENDRICENI a asigurat cofinanțarea de 110000 lei pentru tractor, dar si 70.000 lei pentru achiziționarea unui automobil destinat scolii de șoferi”, au transmis reprezentanții DAJ.
Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
8.1 ° C
10.6 °
7.2 °
90 %
0.5kmh
100 %
mie
13 °
joi
17 °
vin
20 °
sâm
20 °
Dum
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Decât să se curenteze elevii la priză, mai bine se usucă pe mâini natural, că deja e primăvară.  

EDITORIAL

E din ce în ce mai greu de trăit în țara asta, dar, așa cum era de așteptat, nu pentru toată lumea. E ca...

EPIGRAMA ZILEI

Când zbori prea jos cu-a ta mașină Eu doar atât îți spun: Din sens opus poate să vină Un alt nebun... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...