sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTDotări de 134.000 lei pentru un liceu cu profil agricol din județ

Dotări de 134.000 lei pentru un liceu cu profil agricol din județ

Baza didactică a Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” din Șendriceni are în dotare, din această săptămână, încă un tractor achiziționat prin programul de finanțare a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru liceele agricole.
Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuță este una dintre cele 3 unități școlare din județul Botoșani, respectiv dintre cele 57 unități la nivel național parte a programului de finanțare din fonduri de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Unitatea pregătește aproximativ 700 de elevi în 28 de clase (12 clase de liceu și 16 clase de învățământ profesional). Dintre acestea, aproximativ 600 sunt în clase cu domenii specific agricol (mecanic auto, mecanic agricol, zootehnist, brutar, ospătar, respectiv tehnician veterinar, tehnician ecolog, tehnician in industria alimentara, sau tehnician in gastronomie).

Fonduri în valoare de 134.000 lei

Fondurile alocate de MADR din acest an școlar în valoare de 134.000 lei la care s-au adăugat alți 110.000 lei fonduri proprii si de la bugetul local au fost utilizați pentru achiziționarea unui tractor TAGRO 102. Acest utilaj vine în completarea celor achiziționate în anul precedent și asigura dezvoltarea bazei materiale a unității, permițând elevilor de la clasele de profil formarea conform standardelor profesionale în vigoare.
„La nivelul comunității, exista preocupare pentru dezvoltarea bazei materiale a claselor de profil. Consiliul local ȘENDRICENI a asigurat cofinanțarea de 110000 lei pentru tractor, dar si 70.000 lei pentru achiziționarea unui automobil destinat scolii de șoferi”, au transmis reprezentanții DAJ.
Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
27.4 ° C
27.8 °
25.5 °
52 %
1.9kmh
73 %
sâm
32 °
Dum
26 °
lun
30 °
mar
34 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...