marți, martie 28, 2023
AcasăLocalAsfalt turnat pe unul dintre viaductele de pe drumul Botoșani - Ștefănești...

Asfalt turnat pe unul dintre viaductele de pe drumul Botoșani – Ștefănești (video)

Constructorii care lucrează la modernizarea drumului național 29D Botoșani – Ștefănești au trecut la o nouă etapă. Începând de luni, 31 octombrie a.c., ei au trecut la turnarea asfaltului pe viaductul 2 dintre Stăuceni și Victoria. Ieri, de exemplu, se lucra la turnarea stratului de uzură.

Viaductul are o lungime totală de 880 de metri și este prevăzut cu 35 de deschideri, fiind cel mai mare dintre cele trei viaducte prevăzute în proiectul de modernizare a DN 29D, Botoșani – Ștefănești.

De altfel, constructorii au turnat covorul asfaltic (n.r. – stratul de uzură) pe mai multe tronsoane ale șoselei, semn că investiția avansează într-un ritm alert, muncitorii profitând și de vremea favorabilă din ultima perioadă.

Lucrările sunt executate de Asocierea Autotehnorom SRL – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS -Y- REGARDIOS SA – EVALCONS TECH SRL.

Şoseaua va fi lărgită cu 9 metri

Lucrările de modernizare a DN 29D Botoșani-Ștefănești vizează o lungime totală de peste 42 de kilometri, șoseaua urmând să fie lărgită la 9 metri. Ea va avea două benzi cu o lățime de 3,5 metri și două acostamente cu lățimea de 1 metru. Potrivit proiectului, vor fi executate șanțuri și rigole betonate, rigole carosabile în lungime aproximativ de 62 de kilometri, 29 de podețe, dintre care 24 podețe noi și 5 reabilitate.

Modernizarea presupune și reabilitarea a 3 poduri, construirea a cinci poduri noi, 3 viaducte, ziduri de sprijin de 100 metri liniari. Va fi realizată o trecere la nivel cu calea ferata, dar și aproape 4 kilometri de drenuri, 1,2 kilometri de trotuare în localități și 8 refugii tehnice. Contractul a fost semnat pe 29 martie 2021 și are o valoare de 208.444.894,73 lei (fără TVA). Lucrările ar trebui să fie finalizate în luna mai 2023, iar perioada de garanție va fi de 7 ani de la data recepției.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
2.8 ° C
4.6 °
2.2 °
81 %
11.2kmh
100 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
12 °
vin
11 °
sâm
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când vrei să protejezi pietonii, ori apar unii care pun beţe-n roate, ori alţii care pun roate-n beţe.

EDITORIAL

Cu ani în urmă, pe vremea când Michael Schumacher domina detașat Marele Circ, transmisiunile în direct erau întrerupte de o reclamă în care protagonist...

EPIGRAMA ZILEI

Oltenii din Parlament, (Opozanții, evident !) Strigau toți în gura mare Că ... fură la guvernare !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...