vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTAsfalt turnat pe unul dintre viaductele de pe drumul Botoșani - Ștefănești...

Asfalt turnat pe unul dintre viaductele de pe drumul Botoșani – Ștefănești (video)

Constructorii care lucrează la modernizarea drumului național 29D Botoșani – Ștefănești au trecut la o nouă etapă. Începând de luni, 31 octombrie a.c., ei au trecut la turnarea asfaltului pe viaductul 2 dintre Stăuceni și Victoria. Ieri, de exemplu, se lucra la turnarea stratului de uzură.

Viaductul are o lungime totală de 880 de metri și este prevăzut cu 35 de deschideri, fiind cel mai mare dintre cele trei viaducte prevăzute în proiectul de modernizare a DN 29D, Botoșani – Ștefănești.

De altfel, constructorii au turnat covorul asfaltic (n.r. – stratul de uzură) pe mai multe tronsoane ale șoselei, semn că investiția avansează într-un ritm alert, muncitorii profitând și de vremea favorabilă din ultima perioadă.

Lucrările sunt executate de Asocierea Autotehnorom SRL – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS -Y- REGARDIOS SA – EVALCONS TECH SRL.

Şoseaua va fi lărgită cu 9 metri

Lucrările de modernizare a DN 29D Botoșani-Ștefănești vizează o lungime totală de peste 42 de kilometri, șoseaua urmând să fie lărgită la 9 metri. Ea va avea două benzi cu o lățime de 3,5 metri și două acostamente cu lățimea de 1 metru. Potrivit proiectului, vor fi executate șanțuri și rigole betonate, rigole carosabile în lungime aproximativ de 62 de kilometri, 29 de podețe, dintre care 24 podețe noi și 5 reabilitate.

Modernizarea presupune și reabilitarea a 3 poduri, construirea a cinci poduri noi, 3 viaducte, ziduri de sprijin de 100 metri liniari. Va fi realizată o trecere la nivel cu calea ferata, dar și aproape 4 kilometri de drenuri, 1,2 kilometri de trotuare în localități și 8 refugii tehnice. Contractul a fost semnat pe 29 martie 2021 și are o valoare de 208.444.894,73 lei (fără TVA). Lucrările ar trebui să fie finalizate în luna mai 2023, iar perioada de garanție va fi de 7 ani de la data recepției.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.1 ° C
6.1 °
4.3 °
95 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...