spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTBotoşăneni lăsaţi fără ajutor social după ce au refuzat munca în folosul...

Botoşăneni lăsaţi fără ajutor social după ce au refuzat munca în folosul comunităţii

Mai mulţi botoşăneni au rămas luna trecută fără ajutor social după ce au refuzat să muncească.

Potrivit Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Botoșani, în luna decembrie au fost suspendate din plată cinci dosare. Patru dintre acestea pentru neefectuarea orelor de muncă în folosul comunității, iar unul pentru refuzul titularului de a urma un curs de calificare.

Drepturi stabilite în funcţie de numărul membrilor de familie

Drepturile se stabilesc în funcție de numărul membrilor din familie. Astfel, o persoană singură primește 149 lei, iar pentru familiile cu 5 membri, până la 554 de lei, la care se adaugă câte 38,36 lei pentru fiecare persoană în plus. De exemplu, o familie cu zece persoane poate ajunge până la 746 lei.

În total, în luna decembrie 2022, la nivelul municipiului, au fost în plată 223 de dosare de ajutor social. Suma totală plătită a fost de 56.941 de lei. Cifra este în creştere faţă de luna noiembrie, când au fost în plată 213 dosare.

În categoria botoșănenilor care au primit ajutor intră 106 persoane singure, care au primit în total 15.729 de lei, 50 de familii cu câte două persoane, care au beneficiat de o sumă totală de 13.450 de lei, respectiv 43 de familii cu câte trei persoane, suma plătită acestora fiind de 15.616 de lei.

Au mai beneficiat de ajutor social 14 familii cu câte patru persoane, totalul plăților fiind de 6.398 de lei, 6 familii cu câte cinci persoane, la care au ajuns  3.224 de lei și 4 familii cu peste cinci persoane. Ajutoarele sociale primite de familiile cu peste cinci membri au totalizat 2.524 de lei.

Peste 2.600 de dosare puse în plată

De la începutul anului 2022, în municipiu, au fost în plată 2.603 dosare de ajutor social. 1.198 de titulari au fost persoane singure. La aceştia se adaugă 606 familii cu două persoane, 453 de familii cu câte trei persoane. De asemenea au fost 163 de familii cu câte patru persoane şi 101 familii compuse din câte cinci persoane. Alte 82 de familii care au primit sprijin au peste cinci membri. Sumele primite de beneficiari au totalizat 677.790 de lei.

Potrivit reglementărilor legale în vigoare, la finalul fiecărei luni, sunt întocmite referatele cu borderourile anexate și proiectele de dispoziții ale primarului municipiului privind stabilirea drepturilor la ajutorul social, modificarea, suspendarea sau încetarea, după caz.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...