sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăLocalEminescu omagiat cu spectacole de excepţie (video)

Eminescu omagiat cu spectacole de excepţie (video)

Poetul Mihai Eminescu a fost omagiat duminică seară la Botoşani cu două spectacole de excepţie. Astfel, pe scena Casei Sindicatelor au urcat maeștrii Dorel Vișan și Eugen Doga, în timp ce la Teatrul pentru Copii și Tineret Vasilache a fost pus în scenă spectacolul „Luceafărul”.

Spectacolul „Eminescu, om, geniu și poet divin” cu Dorel Vișan și Eugen Doga a umplut Casa Sindicatelor. Maestrul Eugen Doga, o personalitate marcantă a culturii muzicale mondiale, a fost acompaniat de Cvartetul de coarde Essenza, format din Patricia Iacob, Ștefana Mihai, Diana Liță și Diana Mertic, instrumentiste ale Operei Naționale din Iași și ale Ateneului Național din Iași. Dorel Vișan, actor renumit de teatru și film, dar şi poet, a recitat versuri din opera poetului naţional.

Spectatorii, extrem de încântaţi de prestaţia artiştilor, au aplaudat la scenă deschisă după fiecare momement.

În cadrul spectacolului micuţul Rareș Prisacariu, în vârstă de doar 6 ani, care are o activitate constantă de promovare a culturii și tradiției din județul Botoșani, având numeroase reprezentații la diverse evenimente culturale, le-a oferit câte un buchet de flori maeştrilor Dorel Vișan și Eugen Doga.

Şi primarul Cosmin Andrei, prezent la spectacol, le-a oferit artiştilor câte o diplomă de excelenţă şi câte un buchet de flori.

Spectacolul a fost încheiat de naistul Nicolae Voiculeț. Acesta a cântat doine în memoria lui Eminescu.

Spectacol la Teatrul „Vasilache”

Şi la Teatrul pentru Copii și Tineret Vasilache au fost zeci de spectatori. Spectacolul „Luceafărul”, prezentat în cadrul Studioului de Teatru pentru Tineret al Teatrului Vasilache, sub patronajul UNITER, a fost însoţit de vocea regretatului artist Ion Caramitru.

Regia reprezentaţiei a fost semnată de Ion Sapdaru, în timp ce scenografia îi aparţine lui Gelu Rîşca.

Din distribuţia spectacolului au făcut parte actorii Oana Asofiei, Pavel Petraşi, Andrei Bordianu, Ana Apetrei, Anamaria Chelaru, Adelina Cojocariu, Renata Voloşcu, Andrei Iurescu, Cosmin Tanasă.

Şi aici spectatorii au aplaudat la scenă deschisă prestaţia artiştilor.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-3.1 ° C
1.6 °
-3.3 °
90 %
1.6kmh
100 %
sâm
2 °
Dum
-3 °
lun
-3 °
mar
-4 °
mie
-2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Ori au făcut prea multe bile, ori noaptea umblă pe străzi, în grup, ca elefanții. Altă explicație nu este.

EDITORIAL

Probabil în tinerețea lui, domnul Statu a fost un exemplu de bunătate, deșteptăciune și echilibru, din moment ce astăzi multă lume se încăpățânează să-l...

GÂNDUL ZILEI

De ce plâng chitarele Știu doar felinarele Că ele aduc necazul Când ard de pomană gazul... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...