vineri, februarie 3, 2023
AcasăLocalCoroane depuse la bustul lui Eminescu (video)

Coroane depuse la bustul lui Eminescu (video)

Astăzi se împlinesc 173 de ani de la nașterea poetului botoșănean Mihai Eminescu.

Cu această ocazie reprezentanții Prefecturii, Consiliului Județean, Primăriei, Consiliul Local Botoșani, dar şi parlamentari au depus cu jerbe la bustul lui Eminescu din fața teatrului.

Pe tot parcursul evenimentului, de la stația audio a Primăriei Municipiului Botoșani a fost difuzat un colaj de poezii eminesciene, în interpretarea celor mai mari actori români.

Coroane depuse separat de scriitori şi liberali

Reprezentanţii scriitorilor botoşăneni, alături de câţiva consilieri locali loberali şi de reprezentanţii Fundației Hyperion – Caiete Botoșănene au depus şi ei coroane, însă la bustul poetului din parcul Mihai Eminescu din municipiu.

„După scandalul privind Premiul Național de Poezie ”Mihai Eminescu” – Opera Omnia., liberalii s-au alăturat Fundației Hyperion – caiete botoșănene, la invitația acestora, pentru a aduce un omagiu poetului nepereche Mihai Eminescu, la bustul acestuia din parcul care-i poartă numele. Mesajul a fost: “Să nu-l uităm pe Eminescu””, a transmis pe o reţea de socializare cosilierul liberal Maricel Maxim.

Concert cu Dorel Vișan și Eugen Doga

Manifestările organizate de Ziua Naţională a Culturii, închiate poetului Eminescu continuă pe tot parcursul zilei şi vor culmina în această seară, de la ora 18.00, atât la Teatrul pentru Copii și Tineret Vasilache – Studioul de Teatru pentru Tineret, când va fi pus în scenă spectacolul „Luceafărul” cât și la Casa de Cultură a Sindicatelor Nicolae Iorga, unde maeștrii Dorel Vișan și Eugen Doga vor explica, în cele mai șlefuite note, ce înseamnă Mihai Eminescu pentru noi toți.

Seara se va încheia cu recitalul naistului Nicolae Voiculeț.

Manifestări organizate şi la Memorialul Ipoteşti

Astăzi, a fost oficiată şi o slujbă Te Deum la Bisericuța familiei Eminovici de la Ipotești, începând cu ora 11.00, fiind urmată de depuneri de flori la bustul lui Mihai Eminescu din incinta Memorialului. 

De asemenea aici sunt organizate evenimente pe tot parscursul zilei. 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
3.7 ° C
3.8 °
2.2 °
57 %
8.8kmh
16 %
vin
4 °
sâm
2 °
Dum
-3 °
lun
-4 °
mar
-3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Muzeul Județean prin interior, dar încă sunt speranțe că nu o ia pe urma teatrului.

EDITORIAL

Probabil în tinerețea lui, domnul Statu a fost un exemplu de bunătate, deșteptăciune și echilibru, din moment ce astăzi multă lume se încăpățânează să-l...

GÂNDUL ZILEI

De ce plâng chitarele Știu doar felinarele Că ele aduc necazul Când ard de pomană gazul... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...